Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b7 1.8t sprzęgło na +400nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba powoli zbierać graty jak motorownia będzie na wierzchu i pytanie jak wzmocnić sprzęgło żeby udzwignelo 400 niutow i w przyszłości do 500nm. 

Ładować odrazu komplet z 80 tki zakuty kewlarem? 

Czy może moja dwumasa z kewlarem plus tuning docisku.?

Jakie są wasze zdania? 

Opublikowano

szukałes??

ewentualnie awx 

Opublikowano
  • Autor

Skarbnica wiedzy dzięki ?

W celu potwierdzenia

Jednomasa z audi 80 b4 2 litry

Docisk z VW lt roztoczony na 240

Tarcza audi Rs4 240 obita spiekiem 

Dobrze myślę? 

Opublikowano

AWX mu 500 niuta nie obrobi. 450 to max w Q

Opublikowano
  • Autor

Docisk z VW Lt on jest już na 240 mm    numery to 3082 919 001

Jedno masa z audi 80 b4 2 litry numery to wlasnie jakie to ma numery?

tarcza 240 od 2.5 tdi    059 141 031 x   obita kewlarem z tym nie bedzie problemow

Za duo rozproszonych informacji ?

Mam też sprzęgło jedno masowe od awx i pytanie czy sprzęgło będzie puszczać przy k04-64 czy korbowody? Bo moc będzie ograniczana na miarę korb bo kuc nie mam zamiaru bo drugim etapem będzie stoker ?

Edytowane przez Kejsi

Opublikowano
19 godzin temu, Kejsi napisał:

Docisk z VW Lt on jest już na 240 mm    numery to 3082 919 001

Jedno masa z audi 80 b4 2 litry numery to wlasnie jakie to ma numery?

tarcza 240 od 2.5 tdi    059 141 031 x   obita kewlarem z tym nie bedzie problemow

Za duo rozproszonych informacji ?

Mam też sprzęgło jedno masowe od awx i pytanie czy sprzęgło będzie puszczać przy k04-64 czy korbowody? Bo moc będzie ograniczana na miarę korb bo kuc nie mam zamiaru bo drugim etapem będzie stoker ?

20 godzin temu, Kejsi napisał:

Skarbnica wiedzy dzięki ?

W celu potwierdzenia

Jednomasa z audi 80 b4 2 litry

Docisk z VW lt roztoczony na 240

Tarcza audi Rs4 240 obita spiekiem 

Dobrze myślę? 

?

Alez glupoty opowiadacie ? Zeby przejsc na 240 mm trzeba miec skrzynie biegów 240 mm.... a z tego co wiem BFB ma 228.

Na to co chcesz, kupujesz docisk Sachs Performance 228 o ten: https://www.sachsperformance.com/pl/zestaw-sprzegla/sachs-sprzegla-sportowe/tarcza-dociskowa-999715

Dostepny w InterCarsie za jakies ~1200-1300 zł. + Obijasz swoją tarcze kevlarem (koszt ~200 zł) materiał nazywa sie Luk8090s.

Zestaw ten przeniesie ~450 nm +.

Albo inna tańsza wersja, kupujesz docisk od TDI 1.9 AWX i tarcze w kevlar i to jakies ~380-400 nm zniesie.

Do tego dwumasa z AWX i koniec.

Dziękuje dobranoc.

PS. zeby w 1.8T przejść 500 nm to już milionów monet potrzebujesz ze hej.

Opublikowano

Ile Nm przeniesie taki zestaw sprzęgła sachs performance z organiczną tarcza. Mowa o 228mm 

Opublikowano
36 minut temu, Patryk94 napisał:

Ile Nm przeniesie taki zestaw sprzęgła sachs performance z organiczną tarcza. Mowa o 228mm 

niby 420+ nm zapewnia producent,

Biorac pod uwage, ze przy 240 mm pisze ze 550+ zapewnia ,a chlopaki na tym docisku maja kolo 650-700 nawet w Dieslu, to sadze ze ten 228 spokojnie 460-470 uciagnie moze nawet 500

Opublikowano

Mozna jeszcze pomyslec o przejsciu na skrzynie z 2.0 TFSI i konwersji na sprzeglo 240 mm wtedy ale to juz wiecej zabawy i kasy.

Opublikowano
  • Autor

@Dev mistrzu naszego forum wypowiesz się w temacie? Bo na pw nie można Cie męczyć xd

Opublikowano

Ciekawe ile spiek sachs performance +docisk sachs performance dyga Nm na stronie nic nie ma, jazda ze spiekiem nie jest uciążliwa na codzień?  

Opublikowano
26 minut temu, Patryk94 napisał:

Ciekawe ile spiek sachs performance +docisk sachs performance dyga Nm na stronie nic nie ma, jazda ze spiekiem nie jest uciążliwa na codzień?  

To ile Ty chcesz niutów wykrzesać to nie dizel... jak w 1.8T jest 400 niuta to już i tak grubo na maxa.

Jazda na spieku na codzien jest średnio uciążliwa, w zależności od ilości łopat, ma tarcza, dodatkowo tarcza spiekowa ma ograniczona wytrzymalosc (20-30 tys).
Luk8090s na zwyklej tarczy (to materiał z Sachs Perf) kosztuje obicie ~200 zł a tarcza Sachs Perf ~1000-1100.... i wytrzykma podobnie jak ori.

A kolega widze nie ufny lol.

Opublikowano

Pisenemu nie ufam ? 

Edytowane przez Patryk94

Opublikowano
6 minut temu, Patryk94 napisał:

Pisenemu nie ufam ? 

akurat tu mialem na mysli autor watku :D

Opublikowano
  • Autor

No nie ufny bo nigdy nie wiadomo kto po drugiej stornie ekranu doradza ?

Dziwne mi się to wydaje ze ludzie tworzą takie rzeźby z zamachem od 80 tki ale na zdrowy rozum jak się roztoczy 228 na 240 to nie zostaje już miejsca na kołki żeby docisk ustawiać z drugiej strony nie dopatrzylem się i może zamach od 80tki 228 ma bierznie na rozrusznik jak 240 i stąd nie ma problemów xd 

Temat ciekawy i wiem co potrafi sprzęgło od lteka bo w pracy takim jeżdżę i nie ma szans na poślizg sprzęgła ?

A pytanie co do sprzęgła od awx, mam za darmoszke nowke sztukę sprzęgła od awx tylko "jednomas" wiadomo straci na komforcie ale czy w takim zestawie tarcza z kewlaru zrobi robotę?

A niutow to "bezpiecznie" celowo w cudzyslowie 400 ograniczyć na korby w przyszłości pójdzie wal od tfsi i wtedy maks z hybrydy k04-64 

Edytowane przez Kejsi

Opublikowano
11 minut temu, Kejsi napisał:

A pytanie co do sprzęgła od awx, mam za darmoszke nowke sztukę sprzęgła od awx tylko "jednomas" wiadomo straci na komforcie ale czy w takim zestawie tarcza z kewlaru zrobi robotę?

Dla mnie całe te rozklepywanie i inne to zbyt ostra rzezba, zwlaszcza ze sa rozwiazania ktore sa bardziej p&p

w wypadku benzyny az tak duzo na komforcie sie nie straci, szczegolnie na 228 sprzgle, najgorzej jednomas reaguje na 240 mm w dizlu.
Tak w takim wypadku kolo 400 powinien utrzymac.

Jak tak ostro w moc, idziesz, to potem skrzynia 6 bedzie potrzenba i sprzeglo 240, wiec skoro masz isc tak grubo moze od razu w ta strone...

Choc jak widze po forum, ludzie plany maja ostre, a projektow w 1.8T 400nm+ zbyt wielu na forum nie ma

Opublikowano
  • Autor

Skrzynie mam 6 biegów w quattro ale co z te jak nadal 228 bfb tak miały chyba ze etka kłamie ???

Teraz nie chce ruszać silnika bo jak do niego zajrzę to bede musiał sprzedać nerke albo projekt odkładać z rok czasu. 

Wał, korby, tłoki, penewki, pierścienie honowanie tulei to koszt większy od kupna turbinki plus montażowka a gdzie tu jeszcze głowice zrobić ?

Ale jak mówiłeś na razie mi wystarczy to co mówiłeś potem się po myśli o 240 dzięki ?

Screenshot_20190204-123513_Samsung Internet Beta.jpg

Edytowane przez Kejsi