Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 T ANB, brakuje trochę mocy, prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam audi a4 b5 1.8T po sofcie na 172KM i 270 Nm (pomiar robiony w gorący dzień 27stopni). Dwa lata po zrobieniu programu został wyrzucony kat i wsadzone dp 2,75 " , druga sonda lambda została wyłączona programowo. Czuć było poprawę osiągów. Ostatnio auto zrobiło się trochę słabsze i w celu sprawdzenia mocy odwiedziło hamownie. Wyszło 170 KM i 240 nm (temperatura 0 stopni). Czyli jakby trochę mocy gdzieś uciekło, bo auto po wsadzeniu dp było jeszcze mocniejsze niż po programie, szczególnie czuć ubytek Nm. Czy ktoś mógłby rzucić okiem na logi i pomóc w diagnozie? Na początek może przepływka bo mam obawy co do wartości

http://vaglogger.apphb.com/log/5c5c8af343220648c8bd92d1?AuthKey=f63fa572e65347afa6043b429db349d9

Opublikowano

A gdzie reszta logów? Po tym nic nie można powiedzieć. Zrób 2+33, 3+20 i 115+118.

Opublikowano
  • Autor

Dwie grupy na raz logować?

Opublikowano

Tak, masz instrukcję ładnie napisaną w dziale diagnostyka co do logów.

Opublikowano
  • Autor

ok postaram się jutro ogarnąć

Opublikowano
  • Autor

http://vaglogger.apphb.com/log/5c5dd8a343220679f0304100?AuthKey=d813ca8a779c4973b35b1dc5225c6540

http://vaglogger.apphb.com/log/5c5ddaaa43220679f0304101?AuthKey=afee667b9853413e81ffc0a1c13ca5ca

dodaje dwa logi trzeci na razie w formie pliku bo nie wiem czemu nie chce wejść przez vagloggera. Będę wdzięczny za sugestie

LOG-01-002-033-xxx.CSV

Opublikowano

Bardzo duże stuki w gr.20. Zajrzyj do świec i chyba warto zmierzyć kompresję.

Opublikowano
  • Autor

Świece nowe Ngk, no ale faktycznie dwa cylindry trochę odbiegają.Kompresja mierzona przed softem i było ok mimo korekty zapłonu ok 5 stopni, wskazania przepływomierza dobre? turbo nie za wolno wstaje?

Opublikowano

Przepływ ok, N75 ok, turbina wstaje w porządku... no tylko to cofanie zapłonów się w oczy rzuca.

Swoją drogą - dziwne te pomiary, one były na tej samej hamowni za pierwszym i za drugim razem?

Bo moc statystycznie się nie zmieniła, a moment spadł o 30Nm... przecież jedno jest z drugim ściśle powiązane, nie bardzo rozumiem jak może spaść tylko sam moment obrotowy... musiałby się przesunąć w niższe wartości obrotów

Opublikowano
  • Autor

Pomiary były w sumie na trzech hamowniach i wszędzie to samo, ale pod noga czuć że trochę mocy mu brakuje w stosunku do tego co było wcześniej. Myślę, że spadł moment i moc bo tak jak pisałem wyżej dopiero po zrobieniu softa wstawiłem dp i nie robiłem wtedy pomiaru a mówią, że w 1.8t  wyrzucenie kata daje przyrost 10-15 KM. Prawda czy nie koniecznie? W takim układzie auto powinno mieć ok 185KM a ma 170KM a o momencie już nie wspomnę. Dodam jeszcze, że auto przyspiesza płynnie, nie szarpie, na wolnych obrotach dobrze pracuje, nie faluje. Przy hamowaniu podczas robienia  softa korekta zapłonu wynosiła 5 stopni i wydmuchał wtedy 153 KM i 236 Nm , więc Nm juz praktycznie pokrywają się z serią.

Edytowane przez sony190

Opublikowano
  • Autor

ktoś coś więcej? czy zawór dv też można po logach sprawdzić czy sprawny?