Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gasnące kontrolki przy odpalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Panowie bardzo Was proszę o pomoc... otóż problem wygląda następująco: od pewnego czasu dotykam się z problemem tego typu, że niekiedy podczas próby podpalenia samochodu gasną wszystkie kontrolki, samochód normalnie odpala, jednak zapala się kontrolka od płynu hamulcowego i zaczyna piszczeć ( płyn jest  oczywiście tyle ile być go powinno). Gasze samochód znów przekrecam kluczyk A kontrolki nadal się ledwo palą. Po wbiciu biegu wstecznego samochód potrafi zgasnac, lecz już po ponownym odpaleniu kontrolki świecą się dobrze/normalnie.
Z początku myślałem że jest to wina akumulatora, jednak wymieniłem go na nowy i problem nadal jest. Czytałem na jednym z forum że może być to kostka od stacyjki, tylko co ma do tego wbijanie wstecznego biegu... nie mam pojęcia.  Nie mam pomysłu gdzie szukać przyczyny stąd mój post...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj nie widzę żadnej odp. Mam taki sam problem z kontrolnymi gasnacymi. Zlokalizowałeś przyczynę

Opublikowano

Mimo wszystko  aku do sprawdzenia.  Napięcie jakie ma i czy coś go nie rozładowywuje. 

Pisze tak ponieważ spotkałem się z przygasającymi kontrolkami i wymiana aku pomogła.

Opublikowano

Też o tym pomyślałem i naladowalem to lecz objawy nie ustały

Opublikowano

Też obstawial bym akumulator w pierwszej kolejności, spróbuj jakiś na podmianke włożyć. Weź też odkrec przewod masy od ściany grodziowej i go wyczyść, tam dużo wody się przewija więc wiadomo. Drugi taki przewod jest przy prawej podluznicy w okolicach rozrusznika taki krótki z nim zrób to samo. Jak nie pomoże trzeba szukać dalej ale wygląda to na mały prąd lub brudne styki 

Edytowane przez Lu-Gi

Opublikowano

Lu dobrze pisze..

Plus do oblukania to ile daje altka pod obciążeniem.

Opublikowano

Cała instalacja prądowa jak i masy do sprawdzenia, a więc po kolei: przewód plusowy: alternator -> rozrusznik -> akumulator

Masa: alternator -> masa, karoserii, silnika i skrzyni (obudowy jednego i drugiego) oraz akumulator-> przewód przykręcony do podszybia, tuż obok Aku.