Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Brak przyśpieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem z audi od jakiegoś czasu. Po wymianie uszczelniaczy PD i oleju auto straciło na mocy. poniżej 2k obrotów w ogóle sie nie zbiera, ciężko normalnie ruszyc z miejsca, trzeba dobrze wkrecac na obroty. Przy ponad 2k obrotów już troszkę lepiej idzie ale d*py nie urywa. Poza tym pali od strzała, nie kopci.
Juz raz pisałem o moim przypadku i nic nie udało sie ustalić.
Ściągając osłone rozrządu zauważyłem że ktoś przestawial kat wtrysku, widać slady poprzedniego ustawienia. Dziś bawiłem się z vagiem i zauważyłem, że kąt wtrysku(chyba bo engine-grupa 4- ostatnia kolumna ) jest duzo na plus tj. 2.2-2.8 i czasami pokaze sie 1.8, 3.3
Na koniec lutego będę wymienial rozrzad ale juz teraz mam myśl, żeby przestawic troszke ten kat wtrysku na 0 jesli sie da. 

Stad pytanie czy nic nie uszkodzę przestawiając kąt na wałku rozrządu i czy ewentualnie będę mógł wrócić do punktu wyjścia jeśli przestanie odpalać czy coś?

Jestem laikiem i prosze o poprawienie mnie jesli coś źle rozumuję?
Dzięki

sorki że zakladam nowy temat

tu link do starego tematu

Opublikowano

To się ustawia na mm... także bardzo delikatnie pukać w klucz przy ustawianiu, zepsuć raczej nie zepsujesz :P

Opublikowano

jak uda Ci sie rozwiazać ten problem to pisz co i jak :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Rozrząd wymieniony razem z ustawieniem wyprzedzenia zapłonu i efrkt marny, może troszke wcześniej łapie. W ogóle był przestawiony o ząbek i ktoś tak poprzestawiał żeby jakos to chodziło?

Teraz stawiam na pompki. Bylem na diagnistyce, 4 i 1 wtrysk do regeneracji, pewnie przy wyciąganiu coś mi spierniczyli? i przez to że leją będzie turbo zapieczone bo późno wstaje.

Opublikowano

po czym stwierdzili że wtryski do wymiany? 

Opublikowano
  • Autor

Za duże korekty. Wydedukalismy że przez któryś wtrysk turbo się mogło zapiec

Opublikowano

a jak zdecydowałeś sie na wymiane uszczelnien to auto działało prawidłowo ? Wymieniałes z powodu braku mocy , czy telepania motorem ? Bo jesli chodziło dobrze a po wymianie gożej to albo zle ustawione Pd , albo oringi sie ścieły na Pd przy zakłądaniu , albo tez raczej na pewno gniazda sie wyrobiły , ale można spróbowac założyć grubsze oringi na Pd . Ale jesli chodziło gożej przed to trzeba szukac ( ale jak leje wtrysk to to widać za aute ) . Napisałeś w poprzednim wątku że po wizycie u mechanika ? Może on coś spierdzielił ?? Może wyczyścił wtryski szczotką drucianą ? Pociesze Cie tym że mam taki sam problem :D a to tylko po wymianie turbiny chociaz z logów wychodzi że turbo ładnie pompuje . 

Możesz sprawdzić w jakim stanie jest katalizator czy nie jest zapchany i wymiary krzywek na wałku rozrządu ( tego jeszcze niesprawdziłęm :)  ) 

Edytowane przez szalonyharry

Opublikowano
  • Autor

Przed wymiana uszczelniaczy auto chodziło jak trzeba, no może turbo troszkę wolniej wstawało przez co czasami sam mogłem się wystraszyc przy ruszaniu, takiego mialo kopa? 

Wymieniłem z powodu dodawania się ropy do oleju. Przed wymiana jak i po silnik pracuje tak samo, żadnych szarpań, pali od kopa, zero kopcenia. Tylko ta moc uciekła.

Teorie mamy taką, że wtrysk leje, nie buduje takiego ciśnienia i dlatego nie ma dołu (czy jakoś tak słyszałem) i przez wtrysk turbinka się zapiekla(byla regenerowane w marcu rok temu, na co mam papier).

Jeden wtrysk musiał juz wczesniej coś szwankowac, a mechanior uj***l drugi. Pytałem czy czyscil końcówki to mówił że nie, ale mu nie wierzę. Powiedział za to że mam powyrabiane, gniazda pd, że mają ostre krawędzie i będzie musial walczyć żeby wsadzic pd'ki. Może przy wsadzaniu coś uszkodził.

Opublikowano

A dzwigienki na pd są dobrze ustawione.?  Odkrec dekiel i wyreguluj je

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Odgrzewam kotleta. Zrobilem regulacje pompek i jest mala poprawa, w dolnej partii obrotow jest wiecej mocy, mozna jakos auto rozpędzić ale dalej brakuje mocy. Teraz wyskakuje błąd 16485 nad sensor g70. Da sie go usunac ale wraca?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.03.2019 o 08:08, patrykgufi napisał:

Jeden wtrysk musiał juz wczesniej coś szwankowac, a mechanior uj***l drugi. Pytałem czy czyscil końcówki to mówił że nie, ale mu nie wierzę. Powiedział za to że mam powyrabiane, gniazda pd, że mają ostre krawędzie i będzie musial walczyć żeby wsadzic pd'ki. Może przy wsadzaniu coś uszkodził. 

masz odpowiedź ,zamiast złagodzić ostre krawędzie ,wcisnął pompki i pociął nowe oringi stąd brak mocy,przerabiałem to u znajomego ,też mechanior tak zrobił ,jak je wyjąłem wszystkie oringi pocięte ,po poprawce śmiga jak trzeba

Opublikowano
  • Autor

To zbieram hajs na nowe uszczelki i wymianę, zobaczymy co będzie