Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek paliwa i czuc benzyne z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zauwazyłem plamke benzyny pod autem, tak gdzies w okolicy filtra paliwa i zaczelo smierdziec paliwem pod maska od strony pasazera w okolicy filtra.

myslalem ze filtr jest do wymiany, ale dziś bylem na wymianie i powiedzieli ze filtr suchutki, ale gdzies na pokrywie widac plame

z czego to moze ciec ? i dlaczego smierdzi benzyna z przodu ?

Opublikowano

Evap może wyzional ducha? I opary zamiast iść do silnika idą w atmosferę? Prawe nadkole przód jest zbiornik węgla akt. Dodatkowo sprawdź czy elektrozawor n80 na puszczę od filtr cyka w czasie pracy. 

Opublikowano

Nie wymieniałeś ostatnio filtra paliwa? Zdarza się że filtr paliwa puści PB do zbiorniczka z węglem aktywnym

Opublikowano
  • Autor

o to chodzi ze nie wymieniałem, miałem wymienic ale powiedzieli ze on jest ok...

Opublikowano

Jeśli ucieka z filtra węglowego to winny jest na 99% filtr paliwa

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy stamtad ucieka. Tak jak pisałem widzialem plamke paliwa z tyłu samochodu tak mniejwiecej koło prawego tylnego koła i z przodu koło filtra kabinowego w rogu było czuc benzyne, wiec myslisz ze to to ?

Opublikowano

Tak obstawiam.

Ja bym na Twoim miejscu wymienił filtr na nowy ale tylko z Aso bo z innymi cuda sie dzieją:) Jest na forum parę tematów o filtrach paliwa i niektórzy wymieniali po 3 razy, dopiero wymiana na Aso eliminowała problem.

Opublikowano
  • Autor

a ile taki filtr w ASO kosztuje ?

Opublikowano
  • Autor

i zapomniałem dopisac ze jak odkrece wlew paliwa to syczy

Opublikowano
12 minut temu, tomek899 napisał:

i zapomniałem dopisac ze jak odkrece wlew paliwa to syczy

Sprawdź czy zaworek na filtrze powietrza(n80) Ci cyka

Opublikowano
  • Autor

wyraznego cykania nie słysze

to slychac wyraznie ?

ps. zadnego bledu pod komputerem nie ma

Edytowane przez tomek899

Opublikowano
2 godziny temu, tomek899 napisał:

Edytowane przez jary1982

Opublikowano

Możesz zrobić test tego zaworka EVAP N80. Kanał 17 Licznik/Instruments -> Basic Settings 04 -> Grupa 70, klikasz na górze start/on. Samochód musi chodzić na wolnych. Podczas tego testowania zaworek cyka coraz szybciej i przestaje (patrz filmiki). To jest: ZAWÓR WENTYLUJĄCY, ZBIORNIK PALIWA, tu akurat nr BOSCH 0 280 142 353.

Odnośnie filtra paliwa to ja założyłem H461WK HENGST i nie ma i nie było problemu, ale pewnie możesz kupić coś lepszego.

PS. Jak tu zmniejszać rozmiar filmów?

.

Opublikowano
  • Autor

witam, w instruments u mnie zablokowane jest Basic Settings , jest w engine, wszedłem tam wziąłem testy, ale nie słyszałem wyraznego cykania, cos slychac, ale nie tak wyraznie

wyskoczyło EVAP OK

w tabelce evap emissions sol.valve open 0,0%

Lambda Control 7%

Opublikowano

Ktoś wcześniej podpowiedział w czym może być problem, wymień filtr paliwa, to że nie widać wycieku przy filtrze nie znaczy że jest ok, filtr jest połączony rurkami z evapem i jak puści tym wyjście co nie trzeba to tak właśnie się dzieje. Kup filtr z ASO i tyle.

Opublikowano
  • Autor

filtr zakupiony, czekam na przesyłke

pod kompem zadnego bledu, odlaczylem wtyczke od tego zaworku n80 i blad wyskoczyl, wiec jest chyba ok - chyba jednak to bedzie filtr