Dawide3k Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Witam otóż mam problem. Otóż z tyłu posiadałem szyby korbotronic i postanowiłem zamówić komplet (boczek , silniczki , włączniki) do swojej audi a4 b7 . Wszystko fajnie podłączam na krótko a silniczki nie działają nie wiem czy te dwie strony muszą się komunikować czy co ale pociągłem dodatkowe zasilanie po zapłonie po przez bezpiecznik 30A i podłączyłem pod pin 6 i 2 a masa pod pin nr.1 i dalej to samo nic nie działa? Pomożecie może ja coś źle podłączam , dla ułatwienia dorzucam wam panowie schemat. Może wy coś wykombinujecie. Z góry bardzo dziękuję.
kkam Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Sprawdz czy moduł komfortu obsługuje tylne szyby. Może czekać Cie jeszcze wymiana modułu komfortu jak jest w za niskiej wersji.
Dawide3k Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Opublikowano 25 Lutego 2019 39 minut temu, kkam napisał: Sprawdz czy moduł komfortu obsługuje tylne szyby. Może czekać Cie jeszcze wymiana modułu komfortu jak jest w za niskiej wersji. Tak ale ja chce zrobić to bez modułu tylko na krotko. Ze tylko zasilanie podłączam.
kkam Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Po CAN idzie informacja z przedniego sterownika o tym czy jest wcisnięta blokada tylnych szyb, musisz to obejść
Dawide3k Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Opublikowano 25 Lutego 2019 22 minuty temu, kkam napisał: Po CAN idzie informacja z przedniego sterownika o tym czy jest wcisnięta blokada tylnych szyb, musisz to obejść W jaki sposób?
Dawide3k Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Opublikowano 25 Lutego 2019 5 godzin temu, Dawide3k napisał: W jaki sposób? Bo na innych forach internetowych wyczytałem że się nie da na krótko.
kkam Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 Musisz zbudować emulator, któy będzie na CAN wysyłać odpowiednie dane. Koszt droższy niż ori instalacja.
Dawide3k Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Opublikowano 25 Lutego 2019 Godzinę temu, kkam napisał: Musisz zbudować emulator, któy będzie na CAN wysyłać odpowiednie dane. Koszt droższy niż ori instalacja. A nie ma jakiś chińskich zamienników co potrzebują tylko zasilanie.
kkam Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Dlaczego nie chcesz moontować ori instalacji?
Dawide3k Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Opublikowano 26 Lutego 2019 1 godzinę temu, kkam napisał: Dlaczego nie chcesz moontować ori instalacji? Nie mam wszystkich wiązek.
kkam Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Wiązki idzie dorobić. Kilk razy juz montowałem elektryke z tyłu. Razem z dorobieniem wiązek w dzień się ogarniesz. Brakujące kable i piny tu kupisz wtyczkolandia.pl
Dawide3k Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Opublikowano 26 Lutego 2019 3 godziny temu, kkam napisał: Wiązki idzie dorobić. Kilk razy juz montowałem elektryke z tyłu. Razem z dorobieniem wiązek w dzień się ogarniesz. Brakujące kable i piny tu kupisz wtyczkolandia.pl A nie mozna jakoś innaczej rozwiązać bez komunikacji chodzi o to że mam moduł komfortu który nie obsługuje tylnich szyb.
Rekomendowane odpowiedzi