Jump to content
IGNORED

Wymiana poduszek skrzyni biegów

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Czeka mnie wymiana poduszek pod skrzynia biegów w audi a4 b5 95r. Szarpie go przy zmianie biegów, nie wspominając już o szybkiej redukcji.

Pytanie moje jakie poduszki polecacie, z jakiej firmy? 

PS. Jeśli chodzi o sprzęgło bardzo wysoko ni łapie. Do wymiany czy w tych modelach tak po prostu to działa? 

Edited by szkoduR
Posted

Poduszki skrzyni to corteco lub inny dobry zamiennik.

Sprzęgło to norma ze łapie wysoko.

Posted
1 godzinę temu, wesz82 napisał:

Poduszki skrzyni to corteco lub inny dobry zamiennik.

Sprzęgło to norma ze łapie wysoko.

Sęk w tym, że nigdy nie wymieniłem poduszek i nie mam bladego pojęcia jakie zamienniki są warte uwagi. 

Mówisz o corteco przykładowo takie poduchy 

https://allegro.pl/oferta/poduszka-skrzyni-biegow-audi-a4-b5-a6-c5-corteco-7237562604?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Posted

Tak to taka a druga jest inna

• Upvote 1
Posted

Mój mechanik też chwali Corteco, mówi że od kilku lat montuje tej firmy jak są do wymiany i jeszcze nikt do niego z reklamacją nie wrócił.

Posted
W dniu 27.02.2019 o 13:49, Langista napisał:

Mój mechanik też chwali Corteco, mówi że od kilku lat montuje tej firmy jak są do wymiany i jeszcze nikt do niego z reklamacją nie wrócił.

Pod skrzynię mogą być ale pod silnik z tej firmy (ogólnie każdy zamiennik) ... wierzcie lub nie, ale równie dobrze mogłem wyrzucić kasę na ulicy albo użyć do rozpalenia w piecu ?

• 4 weeks later...
Posted
W dniu 27.02.2019 o 08:53, wesz82 napisał:

Panowie wymieniłem poduchy i tak powiem średni efekt. Szarpniecia są może trochę mniejsze ale dalej są. 

Szczegolnie na trójce, najbardziej czuć szarpniecie. Na 4-5 biegu jest nawet ok 

Czasem na dwójce szarpie. 

Jqk puszczam gaz to też go tak szarpnie i to niezależnie od obrotów i co najlepsze najczęściej na tych wyzszyczh biegach 4-5.

Teraz moje pytanie, przekladnia czy sprzęgło? Sprzęgło wysoko bierze, dużo osób mowi znowu że to norma. Więc czuje ze skrzynia siada. 

Ktoś coś jakieś podobne objawy i ma sprawdzona teorie? :) pozdro

Posted (edited)
13 minut temu, szkoduR napisał:

Panowie wymieniłem poduchy i tak powiem średni efekt. Szarpniecia są może trochę mniejsze ale dalej są. 

Szczegolnie na trójce, najbardziej czuć szarpniecie. Na 4-5 biegu jest nawet ok 

Czasem na dwójce szarpie. 

Jqk puszczam gaz to też go tak szarpnie i to niezależnie od obrotów i co najlepsze najczęściej na tych wyzszyczh biegach 4-5.

Teraz moje pytanie, przekladnia czy sprzęgło? Sprzęgło wysoko bierze, dużo osób mowi znowu że to norma. Więc czuje ze skrzynia siada. 

Ktoś coś jakieś podobne objawy i ma sprawdzona teorie? :) pozdro

Wewnętrzne sprawdź.

Przy okazji jak je odkręcisz od flanszy to luz na skrzyni. 

Edited by wesz82