Jump to content
IGNORED

Wtryski Siemensa 2.0 brd 170 km

Recommended Posts

Posted

Witam mianowicie mam pytanko , bo mam do wymiany 3 wtryski i mechanik powiedział ze ma znajomego gdzieś w holandi ktory sprzedaje używki z gwarancją ( a to są te których nie da się zregenerować) czy ma to sens bo wiadomo uzywki a nowki inna sprawa i koszt ale czy takie uzywki nie padną znow po pol roku albo krócej  czy ma to sens panowie ?

Posted
Godzinę temu, rafal12331 napisał:

Witam mianowicie mam pytanko , bo mam do wymiany 3 wtryski i mechanik powiedział ze ma znajomego gdzieś w holandi ktory sprzedaje używki z gwarancją ( a to są te których nie da się zregenerować) czy ma to sens bo wiadomo uzywki a nowki inna sprawa i koszt ale czy takie uzywki nie padną znow po pol roku albo krócej  czy ma to sens panowie ?

A jak Ci zdiagnozował te wtryski ,że są do wymiany ?

Jakie są objawy ?

Posted

Miałem problem z dpf i gośc ktory zajmuje się doszedł fo tego ze 2 wtryski zalewają i to jest problem przez ktory wyskakuje mi dpf , wtryski poszły na maszynę i wyszlo ze 3 leją , wiec nowe wiadomo 1400 za szt a takie uzywki znajomy tego ma za 120 € używane  takie ktore wymontowuje się z powypadkowe aut z gwarancją, i oczywiscie sprawdzone jakie dawki dają czy leją itd 

Posted

Zabieraj to auto do jakiegoś mechanika co się na tym zna, bo puszczą Cię z torbami :decayed:

W tych pompkach problemem są stosy piezoelektryczne uruchamiające proces wtrysku , ale usterka taka powoduje unieruchomienie silnika i na pewno nie jest powodem " lania" pompki ...

Problemem najprawdopodobniej jest uszczelnienie pompek w głowicy , a w tym konkretnie silniku to chodzi o  pewność ich mocowania , bo dolne uszczelnienie realizowane jest na stożkowej powierzchni oporowej , bez dodatkowych uszczelniaczy... :hi:

• 2 weeks later...
Posted

Tak tylko tp chyba trzeba wymienic nie ? Skoro na maszynie sprawdzone ze zalewają , ktos ma jakiś pomysl zeby zrobić to nie za majatek a dobrze ?

Posted

Powodów problemów z DPF-em może być dziesiątki, a to że są spowodowane lejącymi pompkami akurat jest najmniej prawdopodobne . :decayed:

Jak po tylu latach eksploatacji wyślesz dowolne pompki do firmy która zajmuje się ich regeneracją to będzie prawie pewne że otrzymasz odpowiedź :

pompki nie trzymają fabrycznych parametrów i nadają się do regeneracji :tongue:

Tylko że w większości przypadków  to " nie trzymanie parametrów "  wcale nie dyskwalifikuje ich do dalszej eksploatacji :whistling:

Posprawdzał bym najpierw dokładnie wszystko inne , jak nie znajdziesz przyczyny to dopiero bym pompki wymieniał .

Jakie błędy były w sterowniku silnika jak mechanik wziął się za robotę ?

• 4 weeks later...
Posted

Frysztak regeneracja Siemens wymyja zobacza ew przez powertdi.pl proboj sie kontaktować to morze gość cie umówić z nadarzynem do regeneracji bo Nadarzyn jak słyszy Siemens to mówi dziękuję a przy okazji pogadaj z gosciem o miodach ze bys jakieś zrobił to moze by cie umowil