Lisusegg99 Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Witam prawdopodobnie za niedługo będę zmieniał silnik z mojej b7 (uszkodzony 1.9 tdi 115km bez DPF) na silnik z b6 1.9 tdi 130km i chciałbym go ogółem czipować. Chciałbym się dowiedzieć na ile najlepiej zwiększyć moc i mam pytanie czy trzeba coś zmieniać pod maską żeby to sie trzymało i nic się nie zepsuło jakieś pompowtryski na lepsze czy cokolowiek? Nie mam o tym pojęcia a chciałbym się trochę dowiedzieć o tym. Dzięki za odpowiedź z góry
kamil-vag Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 165-170 KM bez problemu zrobisz na seryjnych gratach i będzie bezpiecznie.
szalonyharry Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 a ja mam takie pytanie , w BKE jest egr sterowany elektronicznie , w avf podciśnieniem , czy przy wymianie silnika nalezy zostawić egr sterowany elekronicznie czy przerabiać na podciśnienie ? ?
Iceman_873 Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Szukaj dobrego tunera z dobra hamownia. U mnie wyplulo na spokojnie 162km I 362nm. Auto trzymalo serie przed programem, przelot 386tys.
Recommended Posts