Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B7 BRD] Gaśnie po pracy na wyższych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Jest to mój pierwszy post, chciałem się przywitać i niestety muszę od razu prosić Was o pomoc. Niedawno stałem się posiadaczem A4 BRD. Wymieniłem rozrząd i coś złego zaczęło się dziać z autem, mianowicie zaczęło szarpać, nie mogło przyspieszyć i na końcu gasnąć w momencie gdy dostanie trochę większe obroty rzędu 3000-4000.

Sprawa wygląda tak, że czasem przyspieszając silnik zaczyna w pewnym momencie nierówno pracować, cała buda się trzęsie, obroty przestają rosnąć i zatrzymują się na 3000, po wciskaniu i odpuszczaniu gazu - brak reakcji, po wciśnięciu sprzęgła gaśnie i trudno go odpalić (1-2 minuty kręcenia ale odpala). Poza tym wszystko działa poprawnie.

Błędy VAG:

P1269:26 Zawór pompowtryskiwacza cylinder 4- sygnał nieprawdopodobny (implausible signal). Zwarcie do plusa.

P1650:69 Magistrala danych napędu. Brak info racji z zestawu wskaźników, zwarcie do masy.

P0299:26 Regulacja ciśnienia doładowania. Nieosiągnięta granica regulacji. Zwarcie do plusa.

Szukałem odpowiedzi na forum, wydaje mi się, że to może być listwa elektryczna pompowtrysków, ale chciałem Was zapytać o zdanie, być może to coś innego – padnięty PD,EGR, czujnik wału lub coś innego. Jakieś pomysły?