Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Chce zakupić sprężarke do domowego użytku czasami pomalować jakieś elementy w aucie. Porobić zaprawki czy poszlifowac na bączku drewienko. Jaka polecacie do 1500zl sprężarke na 230v??:)

Posted (edited)
Posted

Dzieki bardzo :) sprawdzałes jak chodzi na szlifierke olsycalyjna?

Posted

Właśnie nie mam , też jestem ciekawy jak by dawała radę, klucz udarowy bez problemu

Posted

To i możliwe że bączek da rade:)

Posted

Greg zmierzylbys czas nabicia butli? Obliczylibysmy ile wydajnosci efektywnej ma ;) bylbym wdzięczny

Od startu do wylaczenia i ile bar 

• Upvote 1
Posted
29 minut temu, pablo15005 napisał:

Greg zmierzylbys czas nabicia butli? Obliczylibysmy ile wydajnosci efektywnej ma ;) bylbym wdzięczny

Od startu do wylaczenia i ile bar 

Dobry pomysł. Bardzo by mi to pomogło bo już naprawdę napalilem się na tą sprężarke!

Posted

Ja szukam czegos w dobrej kasie o wydajnosci min 300 l/m, oczywiscie realnej...

Posted

już to mierzyłem i kolega z forum obliczał bo też chciał kupić i tak napisał" 2.2kW wydajność rzeczywista dobijania 362l/m od 6 do 8 atmosfer 40sek jestem mega zadowolony" 

Posted

Potwierdzam greg2505 mi ją polecił,  fakt kupiłem trochę mocniejszy  model i parametry bardzo fajne wyszły. Oczywiście po dotarciu kompresora na pewno są jeszcze trochę lepsze. U mnie chodzi często pod kluczem udarowym czasem przecinakiem pneumatycznym i daje rade. W tych pieniądzach sprzęt bardzo fajny. 

Posted
15 minut temu, .Pablo. napisał:

Potwierdzam greg2505 mi ją polecił,  fakt kupiłem trochę mocniejszy  model i parametry bardzo fajne wyszły. Oczywiście po dotarciu kompresora na pewno są jeszcze trochę lepsze. U mnie chodzi często pod kluczem udarowym czasem przecinakiem pneumatycznym i daje rade. W tych pieniądzach sprzęt bardzo fajny. 

Podrzuc co kupiles, jakis link allegro sprawdzony sprzedawca itd

Posted

wątpię byś tym dał radę pomalować ale do odważnych świat należy :)

Posted
1 godzinę temu, marcin4x4 napisał:

wątpię byś tym dał radę pomalować ale do odważnych świat należy 

Chodzi ci o całe auto ? jeśli tak to pomalowałem bez problemu, wiadomo że nie jest to sprzęt do lakierni , ale daje radę

Posted

No jeśli 362l/60s to ładnie. To już mozna cos polakierowac taka wydajnością. Tym bardziej, że robisz sobie drugą  butle 100l na ścianie od tego przewody puszczasz, i osuszacz i masz w tedy 200l powietrza. Polecam ten artykuł gościu dobrze hobbystycznie ogarnia temat. https://jaktozrobilemwgarazu.pl/instalacja-sprezonego-powietrza/

Posted
7 godzin temu, greg2505 napisał:

Chodzi ci o całe auto ? jeśli tak to pomalowałem bez problemu, wiadomo że nie jest to sprzęt do lakierni , ale daje radę

chodziło mi o wydajność i przerwy na dobicie, większość kompresorów ma dane wyssane z palca. Używam inne tanie narzędzia Bass i w sumie jestem zadowolony, latka lecą i nic się nie sypie

Posted

Do malowania całego auta rzeczywiście lepsza by była większa i na dłuższą metę trochę męczące było by malowanie tą 100l , ale do garażowego użytku jest spoko

• Upvote 1
Posted

Ktoś jeszcze coś może polecić oprucz tego bassa? Też szukam do max 1500 najlepiej ok 1200zl

Posted

Bass jest chyba polski...

Trzeba wspierać polski rynek. 

Posted

w tej cenie wszystkie będą miały podobne parametry,bass  przynajmniej  sprawdzony ,u mnie chodzi już parę lat i często jest używany,jedyne co padło to kondensator rozruchowy(nowy 20zł)z mojej winy bo kompresor pracował w słońcu i się kondensator zagotował ,kolega  Pablo też jest zadowolony jak wyżej napisał  

Posted

Lepszy bedzie na psku czy bez paska ? bo bass ma kilka kompresowrow 100-120L w tej cenie.