lange114 Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Witam mam mały problem niedawno wymieniałem w przednim kole przegub z ABS-em, po wymianie okazało sie że po odpaleniu silnika nie gaśnie kontrolka ABS i dodatkowo pojawia sie wykrzyknik czerwonej barwy. Wie ktoś jak moge wyeliminować ten błąd i czy konieczna jest wizyta w warsztacie gdzie podłączą go pod komputer? z góry dziękuje za wszelkie informacje
grzanek85 Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Jak juz wiesz które koło to spróbuj wyregulować czujnik absu na nim dopychając go lub wysuwając.
lange114 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 czyli uważasz że w przegubie (nowym) jest coś nie tak i trzeba wyregulować czujnik? kontrolka zapala mi sie od razu jak ruszam z miejsca
grzanek85 Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Tak powinieneś ja ustawić na nowo. Przegub miał nową koronkę ABS''u ?? Jakiej był firmy??
lange114 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Opublikowano 9 Marca 2009 koronke ABS-u? przegub jest całkowicie nowy z nową wtyczką niestety nie pamiętam jakiej jest firmy, dzięki wielkie za informacje powinna pomóc regulacja czujnika. Jak ustawie dam znać [br]Dopisany: 05 Marzec 2009, 23:09_________________________________________________hymm... sprawdziłem jeszcze raz jak to wygląda a więc wyregulowałem czujnik (wbiłem go jakiś 1cm do środka) niestety nic nie pomogło gdy ruszyłem to już przy 20km/h kontrolki sie zapaliły. Koronka na przegubie nowa. Wie ktoś w jakiej odległości powinna sie znajdowac główka czujnika od koronki?
leoncjo Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 Sprawdź na drugim kole . A może elektrycznie coś nie styka ??
Rekomendowane odpowiedzi