Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nowa turbina AWX i nic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z 10 to chyba ze nowej , bo inaczej to raczej nie mozliwe zeby bez dymu było tyle kucy

Opublikowano
  • Autor

dobra, pompa jutro zostanie wystawiona jeszcze raz specjalnie dla mnie wiec ja biore, jak z tym mocowaniem, mozna kupic przerobione? A ta pompa co pokazywalem to z kolem pasowym juz jest ? Co jest mi potrzebne do takiej pompy jeszcze? Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolego podjedź na spota do Rzeszowa 5 kwietnia ktoś może będzie z Vagiem to Ci zrobi porządne logi bo z tego co widzę to dłubiesz i dłubiesz a samochód nie chodzi chyba jak powinien.

Opublikowano
  • Autor

:kox: tak wiem dlubie i dlubie i nic niemoge wydlubac hehe nie no chyba tak ma byc, wazne ze zapas mocy juz mam pod maska, potem rogal czy inny magik bedzie wiedzial co z tym zrobic, vaga sam juz zamowilem, a na spota i tak sie udam jak zrobie autko

Wiec na dzien dzisiejszy bede posiadaczem takich klamotow:

-Turbo AWX

-Wtryski 216

-FMIC

-Pompa 11''

Czego mozna sie spodziewac po moim AFN z takimi czesciami?

PS czy mozna zmienic nazwe tematu na jakis inny? Uwazam ze wszystko jest w porzadku :hi:

Opublikowano

~ 170 KM

Opublikowano
  • Autor

"~ 170 KM" - i o to chodzi ! :naughty: dzieki sokolnh

Opublikowano

Jeśli miałbyś zdrową pompe mógłbyś takie parametry uzyskać stosujac turbo hybryde przykład kolega Mekto bez zmiany pompy i bez fmic uzyskał 173km teraz dokłada fmic :naughty:

Do gratów pomyśl o sprzęgle :good:

Ps ja wczoraj załozyłem wtryski tylko a juz autko zbiera sie jak szatan :kox:

Opublikowano
  • Autor

jak szatan to bym nie powiedzial :thumbdown: ale jest lekko mocniejsze...

pamietaj ze turbiny hybrydowe nieraz potrafia pokazac trudnosci w dostrajaniu, nie cche wiecej klopotow, mam noweczke nieuzywana gareta i mi styka AWX, jak ktos pisal wyzej na seryjnej pompie 10 takie moce to granica wytrzymalosci a ja nie chce nic wyzylowywac (prawie nic :cool1:) Pozdro.

PS. sprzeglo tylko czekam az sie wysypie, wtedy kupuje noweczke serie sztuke, podobno nowa seria jest w stanie zniesc wiele.

Opublikowano

jak szatan to bym nie powiedzial :thumbdown: ale jest lekko mocniejsze...

pamietaj ze turbiny hybrydowe nieraz potrafia pokazac trudnosci w dostrajaniu, nie cche wiecej klopotow, mam noweczke nieuzywana gareta i mi styka AWX, jak ktos pisal wyzej na seryjnej pompie 10 takie moce to granica wytrzymalosci a ja nie chce nic wyzylowywac (prawie nic :cool1:) Pozdro.

PS. sprzeglo tylko czekam az sie wysypie, wtedy kupuje noweczke serie sztuke, podobno nowa seria jest w stanie zniesc wiele.

Z tego co mi Rob555 powiedział taką hybryde łatwiej dostroić niz seryjną :tongue4: No ale zobaczymy jak juz będe na korekcie. Aktualnie mam program na ok 140km i po wsadzeniu wtrysków całkowicie inaczej jeżdzi wiem co mówie, bo mam już odniesienie do serii i do efektu po samym programie :kox:

A Fmic jaki kupiłes?? Bo mnie pewnie to też będzie czekało w lato :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

tak fmic juz jest kupiony, hinczyk ^^ ten z re5pect.pl 16cm, dzis jade wyciac kata to zrobie przymiarke z rurami pcv zeby miec na "szablon" potem kilka dni i zaloze...

no tak Ty masz juz program pewnie dlatego inaczej te wtryski dzialaj, bo u mnie na serii to lekko czuc ze auto ciagnie rowno do konca, nie przestaje przyspieszac... rob fmica, zaniedlugo cieple dni przyjda, ja teraz mam zderzak rs4 wiec kratki w nadkolu sa na ic, lekko lepiej sie chlodzi.

Ciagle niewiem jak z tymi lapami pod pompe, nie chce przerabiac nowej pompy bo przetocze mocowanie i bedzie problem z gwarancja... ma ktos namiar na lape pod pompe 11 ?

ED

znalazlem kolo pasowe o numerze : 028 130 111j jest ktos w stanie sprawdzic czy to kolo ma regulacje na fasolkach oraz czy podejdzie do mojej pompy 11mm ?

Opublikowano

Etrone98 załozyłem też juz turbinke większą i mam takie same objawy jak pisałes na początku tego wątku, autko słabo jedzie :confused4: Zrobiłes cos z tym :mysli: czy to wina niedostrojenia??? Dzisiaj sprawdze wszystkie wężyki :gwizdanie: logów nie mam gdzie zrobić niestety

Opublikowano

logów nie mam gdzie zrobić niestety

bez logow nie ma diagnostyki wiec nie może byc diagnozy dlaczego?.....

Opublikowano
  • Autor

ja mialem odpiety waz podcisnienia taki na dole z malym bembenkiem, odpial sie prawdopodobnie przy podlaczaniu orurowania, potem jak podlaczylem podcisnienie autko jezdzi jak jezdzilo, tj. turbina dmucha tyle co stara, a jak nie slyszysz jej to sie nie martw nowe turbiny tak maja ze sa ciche, ale zato gwizd jest lepszy jakosciowo :polew: trzymam kciuki, ja jade dostroic wszystko kolo 20 kwietnia. pozro :hi: