Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przelot !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Chciałbym zrobic przelot w swojej a4b6 1.9 Avf. Problem jest taki ze nie mam o tym kompletnie zielonego pojęcia.Dodam że podwojny wydech mam zalożony od 1.8t.

Móglby mi ktos zaznaczyc na udostepnionym zdj przezemnie co dokladnie trzeba zmienic w tym wydechu.

Znalezione obrazy dla zapytania wydech a4 b6 1.8t

Jesli jest taka mozliwość to niech mi to ktos tak krok po kroku wyjaśni i mniej wiecej wyliczy w jakiej sumie sie zmieszcze :D

Da rade taki dzwięk osiagnąc?

lub taki:

Dzięki za każdą podpowiedż. Pozdrawiam :P

Opublikowano

Jak nie masz zielonego pojęcia to oddaj do mechanika i powiedz, że chcesz przelot. Bez spawarki i tak nic nie zdziałasz. Koszt? ok 300 zł, trzeba tylko kawałek kwasówki w miejsce tłumika środkowego.

Opublikowano
  • Autor

Spawarke mam i goscia który pospawa co trzeba tez jest :P

Opublikowano
  • Autor

ktos sie jeszcze wypowie?

Opublikowano

Kolego, jeśli przelot, to osobiście polecam ci droższe rozwiązanie w postaci gotowego zestawu. Sam myślałem rzezbic tak jak ty, mam nawet o tym pojęcie i narzędzia.  Jednak robienie takich przeróbek we własnym zakresie, finalnie da ci niezadowalajacy efekt. Albo będzie za głośno,  albo będzie rezonans. Stracisz czas, pieniądze i finalnie będziesz szukał gotowca. Ja osobiście zdecydowałem się na oryginalny używany przelot Millteka i jestem bardzo zadowolony. Wydałem parę groszy, ale za to efekt końcowy jest przewidywalny i zadowalający, do tego dostajesz zestaw P&P i w 30 minut sam składasz całość. 

Pozdr!

Opublikowano
10 godzin temu, dayd_4 napisał:

Kolego, jeśli przelot, to osobiście polecam ci droższe rozwiązanie w postaci gotowego zestawu. Sam myślałem rzezbic tak jak ty, mam nawet o tym pojęcie i narzędzia.  Jednak robienie takich przeróbek we własnym zakresie, finalnie da ci niezadowalajacy efekt. Albo będzie za głośno,  albo będzie rezonans. Stracisz czas, pieniądze i finalnie będziesz szukał gotowca. Ja osobiście zdecydowałem się na oryginalny używany przelot Millteka i jestem bardzo zadowolony. Wydałem parę groszy, ale za to efekt końcowy jest przewidywalny i zadowalający, do tego dostajesz zestaw P&P i w 30 minut sam składasz całość. 

Pozdr!

Sorki że się podepnę ale.. w sumie dwa pytanka

- Jak to chodzi? Bardziej Basowo, do zniesienia nie za głośno? masz jakiś filmik?

- Ile Cię to kosztowało ?

Opublikowano

Tutaj masz opisany temat. Niestety nie mam filmiku, bo nie mam odpowiedniego sprzętu, żeby uchwycić dźwięk, nie zniekształcając go. Ogólnie bardzo dużo jeżdżę, jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano
  • Autor

Kolego @dayd_4 takie zamiast końcowych będą dobre? https://allegro.pl/oferta/tlumik-srodkowy-2-5-300mm-przelotowy-turboworks-7551771025

Tylko tutaj chyba trzeba coś dostawać dodam że moja a4 to fwd 

Opublikowano

Nie mam pojęcia, czy będą dobre. Tak jak pisałem w temacie, ja zdecydowałem się na gotowe, dedykowane rozwiązanie, żeby nie rzeźbić i nie tracić czasu na poprawki, że coś tam za głośno, coś tam stuka o nadwozie, albo o zderzak. Założyłem gotowca, który pasował P&P

Musisz poszukać w tematach, może ktoś kombinował wydech na tłumikach Turboworks i ci pomoże.

Pozdr.