Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problemy z odpalaniem na zimnyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam problem z swoją audi 1.8ADR 

Mianowicie gdy rano wsiadam do auta odpalam , to samochód odpala ale odrazu gaśnie i potem jak znów odpalam to obroty rosną tylko do np 300 i gaśnie znów odpalam i wtedy obroty są na poziomie 400 i tak aż w końcu za którymś razem mam te  900/1000 obrotów ale gdy mocniej wcisnę gaz to obroty spadają muszę delikatnie dodawać gazu i potrzymać go na obrotach i potem już działa dobrze, na ciepłym działa normalnie, oczywiście nie dzieje siebtak codziennie ale coraz częściej wydaje mi się ze dzieje się tak gdy jest zimniej w nocy. Dzisiaj w dzień stał 8h i odpalił normalnie bez rzadnych problemów czasami zdarza się tez tak ze odpalę gaśnie i przy ponownym odpalaniu musze dodać gazu wtedy odpala normalnie bo jak nie dodam to gaśnie dzieje się tak nawet na rozgrzanym silniku ale to bardzo rzadko

Wie ktoś co to może być  ?

Opublikowano

Ostatnio tutaj gość na forum też miał taki problem. U niego pomogła wymiana czujnika temperatury , sprawdź też czujnik u Siebie ewentualnie wymień i jeszcze musisz sprawdzić czy Ci gdzieś lewe powietrze nie wpada.