Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wyje skrzynia biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Panowie  prośba o poradę kupiłem auto a4 b7 1,8t   wg vin i wklejki  był multitronic  jakiś cudok włożył  manuala (5biegów WW09 012301103 AD 211AE  chyba z diesla ) działa ok biegi lekko działają to co jest minusem  ale ok przyzwyczaiłem sie  to przełożenie na piątym biegu przy 2tyś  obr. mam 100km/h ale to nie jest tak uciążliwe ,  jak wycie chyba skrzyni  bo nie jestem w stanie zidentyfikować czy to skrzynia czy może łożysko na kole  bardziej stawiam na skrzynię , i tak:

olej w skrzyni jest nawet czysty,

wyje bardzo  różnie  raz przy takiej prędkości raz przy takiej  jak ciągnie i na luzie też 

na zakrętach nie słyszę  wzmożonego huczenia  czyli raczej nie łożyska 

koła i na zimowych i na letnich inaczej sie to rozkłada na zinowych najbardziej 100-120km/h  letnie zaczyna sie juz  od  60km/h tak najbardziej uciążliwe 

i teraz  co radzicie ? jak sprawdzić co to huczy  by mieć 100% pewności łozyska /skrzynia  ? jeśli olej to jaki do tej skrzyni a może jakiś uszlachetniacz dolać do nowego oleju ?

Pozdrawiam colak

Opublikowano
  • Autor

Panowie a co możne być jak wyje  podczas hamowania również jak wrzucę  na luz  troszkę sie uspokaja ale jak zaczynam hamować to sie nasila ? łożyska czy skrzynia?

colak

Opublikowano

Ja bym obstawiał łożysko w kole. Jutro mnie czeka wymiania przedniego i z dnia na dzień zaczęło huczeć tylko przy 70, a teraz nie ma znaczenia, bo napierdala cały czas niezależnie od prędkości, hamowania i skręcania ?

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

no u mnie jak kupiłem to tak było  robi sie  ciepło  trzeba by  pogrzebać jak miałem na zimówka stalowa standardowa felga 16   huczało  najbardziej od  100-120km    teraz na letnich 17cali  i felgo sa bardziej  wyschnięte na zewnątrz  najbardziej huczy 70-100  poz zakresem też ale  mniej .  dlatego obstawiam też  że to łożyska ponieważ zmieniło sie ET ???  dobrze kombinuje ?

jak wyzuce na luż  też  huczy  ale mniej a jak zaczynam hamować  to  huczy  bardzo  podczas  hamowania :(

kroś ma jakies pomysły ?

Opublikowano

Podnieś koła i zakręć, może usłyszysz. Moje za pierwszym razem huczało bardziej na zakrętach, wymienione, ale ktoś piasty nie obejrzał i po roku powtórka już z piastą poszło drugie nowe. Za drugim razem na zakrętach cisza. A też jeździłem i męczyłem mechanika, że skrzynia bo przecież łożyska nowe.

Możesz jeszcze na podniesionym rozpędzić i nasłuchiwać.

Opublikowano

Jak macie możliwość odkręcić półosie od skrzyni to będzie najlepsze rozwiązanie aby wyeliminować np łożyska jak dalej będzie hałasować. Dużo roboty nie ma 12 śrubek i można w miejscu rozpędzic skrzynię.

Opublikowano
  • Autor

o to fakt  dobry pomysl z odkręceniem półosi tylko tam jest ten niszczesny drobny torx ale dobry pomysł 

Auto podnosiłem do góry  ale nie byłem w stanie zidentyfikować 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

jeszcze tego nie robiłem  ale  na wycie  obciążenie  pewnie ma wpływ prawda ? wiec poniar może byc nie miaro dajny jakies jeszcze sugestie 

A powiedzie mi ja miałem z multironika przekładkę na manuala włożona  jest skrzynia manual WW09 012 301 103AD  z czego to może być skrzynia  bo nie mogę tego namierzyć ?  jaki olej tam trzeba wlać jest gdzieś jakaś instrukcja ? nie mogę namierzyć  tych 3literowych oznaczeń  tak jak kżady  się posługuje ???

colak