lukaz10 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Kupiłem dupo-wóz do roboty. 1.8T FWD bez fajerwerków. Po 3 miesiącach stwierdziłem, że trochę słabo jedzie i do roboty nie mogę nigdy zdążyć. ? Auto dostało więc Spreżyny z s-ki intercooler +tip K03S-Hybryda Sprzęgło AWX wtryski 440c DP Tarcze wentylowane +klocki zimmermann + podtlenek LPG Felga Audi 18" Teraz w miarę normalnie można wyprzedzać. Film na LPG Ot cała historia
Unf Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Ładnie się zbiera, ale ciągnij chociaż do tych 6000 nie 5600 Masz jakiś wykres?
lukaz10 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Generalnie wg. wykresu nie opłaca się, na niskich biegach ciągnąć powyżej 5500 obr ponieważ moment mocno spada, a moc jest płaska, wtedy masz brak przyspieszania. Dopiero przy wyższych prędkościach ciągnę wyżej, ponieważ tam potrzebujesz moc nie moment (opory powietrza ) Wykres wrzucę. później. Sam wyczytasz z niego, w jakim zakresie obr. jak najlepiej zmieniać biegi. Każde auto jest indywidualne. Generalnie przy tym filmiku nie skupiałem się aż tak bardzo na obrotomierzu.
Unf Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Nie no jasne, na podstawie wykresu oczywiście, tak samo jak diesla nie ma sensu przeciągać dalej niż ~4200 zazwyczaj, a już na pewno nie do 5000. Ale jakoś tak wiesz... dali białe pole do 6200 to korci Świetnie byłoby to porównać jak by ktoś miał racelogic i sprawdzić czy to co pokazuje wykres przekłada się na rzeczywistość - w sensie czy przyśpieszenie jest lepsze w zgodzie z wykresem. Ps: Na forum od jakiegoś czasu trwa kłótnia o to czy sprzęgło z AWX wchodzi plug and play czy trzeba toczyć tuleję z wielowpustem od wklęsłej strony tarczy sprzęgła jak zostawia się oryginalną dwumasę, jak było u Ciebie?
lukaz10 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Trzeba było dać tulejkę i wymienić rozrusznik od diesel bo się nie mieściło. Czy można było zrobić inaczej ( nie wiem). Tak sugerował mechanik.
3r4 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 dlatego polecają chyba wymienić sprzęgło razem z dwumasą i nie ma problemu
Rekomendowane odpowiedzi