Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż ładowarki indukcyjnej z A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym podzielić się fajnym modem - zamontowaniem ŁADOWARKI INDUKCYJNEJ  w naszych A4 b8 .

Cała instalacja jest bardzo prosta -JEŚLI MAMY POD PODŁOKIETNIKIEM BAZĘ NA TELEFON !!!

Myślę że też nie droga , bo ładowarkę dostaniemy od 160 - 200 zł.

IMG_2243.jpg

Potrzebna nam będzie ładowarka indukcyjna  - posują z Audi A4 b9 ; A6 c7 , Q7 , i trochę zdolności manualnych - ja dałem radę to i każdy da radę .

Że by nam praca poszła łatwo , musimy zdemontować tunel ( dla osób które już tunel wyciągały to max 10 minut pracy )

Wykręcamy starą bazę i możemy tak jak ja wyciąć otwór na ładowarkę . Może ktoś będzie miał inny pomysł, jak ją tam umieścić - można próbować . Ja miałem też plan wycięcia uchwytu z A6 c7 i wspawania go do mojego tunelu , ale w końcu temat odpuściłem . Tak jak zrobiłem  - wyszło naprawdę dobrze . Po wycięciu zostaje niewielki otwór ( stara baza jest dłuższa ) zastawiłem go wykorzystując wycięty odcinek . Otwór wycinałem nożykiem .

IMG_2242.jpg

Podłączenie !!! - dla celów opisu przetestowałem ładowarki z A4 b9 i A6 c7

Ja finalnie u siebie zamontowałem ładowarkę z A6 , ale miałem oryginalną wiązkę ( 4G1 971178A ) - jednak na rynku wtórnym trudna do kupienia a w ASO ponad 350zł.

Ma być tanio , nie bawimy się w żadne wiązki .

Kupujemy ładowarkę z A4 b9 - różni się od A6 c7 wejściem - wtyczką  ( A4 b9 ma kwadratową 4 piny taką jak nasza baza , a A6c7 płaską 6 pin.)

IMG_2269.jpg

Tu wtyka A6

IMG_2268.jpg

Do ładowarki z A4 b9 wykorzystujemy nasz przewód antenowy ( ten który jest przy starej bazie taki krótki ) a brązową wtyczkę( cztery piny) do której była podpięta stara baza  wpinamy

bezpośrednio do ładowarki i to wszystko .

Jeśli kupimy ładowarkę z A6 c7 musimy tylko przerobić wtyczkę do ładowarki . Tak jak wspomniałem wcześniej , ma płaskie wejście . Oczywiście to żaden problem - wykorzystujemy naszą wiązkę z starej bazy .

Wiązka jest na stałe zamontowana do bazy ,  musimy uciąć i założyć wtyczkę , cztery piny i mamy wiązkę . Nr. wtyczki 4B0 971 978 B .

IMG_2274.JPG

I to wszystko , po podpięciu cieszymy się ładowarką 

Jeśli kupimy ładowarkę na której będzie znaczek„  keyless” to będzie ładowała dopiero po uruchomieniu auta , bez znaczka działa od razu .

IMG_2256.jpg

:hi:.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupilem ladowarke od b9. Wywalilem tunel a tu zonk po rozebraniu. Nie mam zadnej brazowej wtyczki. Polaczenie starej bazy telefonu z wiazką w samochodzie jest przez przez 12to pinową zlaczke. Ta antenowa ok. Ale z tą lipa.Co teraz jak to przerobic? Juz wkur.... jeste , ze w ogole kupowalem i to rozebralem.

Opublikowano

Tu zdjecie tego co mam. W aucie jest wiazka z wtyczka ktorą lacze jak widac na 1 zdjeciu. Jakies propozycje?

FD540093-F60D-4D3D-928A-7DED78479AC0.jpeg

48CBA748-BDF9-42C9-8264-A2294909F15F.jpeg

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, dzinek5 napisał:

Kupilem ladowarke od b9. Wywalilem tunel a tu zonk po rozebraniu. Nie mam zadnej brazowej wtyczki.

Masz u siebie taką bazę na telefon jak pokazałem u siebie ?. Sprawdzałem przy trzech bazach z różnych roczników aut i wszystkie mają takie brązowe wtyczki łączące jak u mnie na zdjęciu cztero pinowe . Wtyczka ogólnie jest 6 pinowa . Masz może zdjęcie swojej bazy starej ? 

Opublikowano

Baza wyglada identycznie jak twoja. A z niej wystawal taki kabel. Spojz 1 zdjecie to szlo do kostki do auta i anteny od auta. A spojz 2 zdjecie to antena ktora wpieta byla w baze a ta wtyczka to odpielem dopiero po rozkrecenia tej bazy wlasnie. W srodku byla tam wsunieta. Na obu zdjeciach trzymam ten sam kabel

Opublikowano

Teraz chetnie bym kupil jak da sie taki kabel co ci wyslalem z allegro. Tylko zeby prawa jego czesc zostala. Bym mogl wpiac ją w auto. A lewa zeby byla taka by wpiac w ta baze ladowania z wymienianą przez Ciebie brazowa wtyczka. Jak wspominalem antenowa jest ok.

Opublikowano

Tu jeszcze foto tego co mam ja w calosci. Wzielem to z tej aukcji 

916242257_;slot=1;filename=eyJmbiI6ImN6N
WWW.OTOMOTO.PL

Części samochodowe

52FE2E87-61FC-43AB-87E2-02173DC697DC.png

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie podobna , ale że tam tyle pinów wychodzi :eusathink:. do ładowarki idą tylko cztery , więc trzeba by z tej twojej tylko cztery obsadzić w wtyczce . Ty kupiłeś ładowarkę z wejściem na wtyczkę kwadratową ? Jutro poszukam takiej wtyczki i jak znajdę to Ci wyśle . Myślę że to ogarniemy :wink:

Opublikowano

Dzieki za zainteresowanie i chec pomocy.  No ja kupilem ladowarke z B9. Taka co wychodzą tak jak mowisz 4 piny. Tylko co ja bede mial podlaczyc gdy juz bede mial ta wtyczke od ciebie i tą swoją mase kabelkow (chyba 13) :)

Opublikowano

4C5FE07E-9538-482F-88C5-E8AA13DAA116.jpeg

3D20658C-F0B5-4C96-9303-856D638DB656.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Mam taką wtyczkę , ale nie wiem czy Twoja mając więcej pinów czegoś dodatkowego nie obsługuje . Może to też zależy jaką mamy nawigację . Okazuje się że ta ładowarka nie pod każdą bazę podejdzie . Można spróbować z tymi pinami , może będzie wszystko działać . Wszystkie bazy , wiązki z A4 , A5 mam takie jak moja i nie mam jak tego sprawdzić .

U mnie tak wygląda baza IMG_2528 2.jpg

Jak chcesz tą wtyczkę to podaj na PW adres to Ci wyślę 

Czerwony kabel to pin 1

Opublikowano

Tu są 4 kable. A umnie wystaje 13z teraz ktore bede mial podlaczyc w ta kostke? Poszlo pw

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Zainstalowalem u siebie ladowarke indukcyjna mialem wczesniej uchwyt na telefon. Mam audi a6 c7 2013r a ladowarka jest od po lifta. Mam problem bo nie laduje mi telefonu. Kable wpielem w te same miejsca co byl wczesniej uchwyt pod telefon antena i kostaka z 4 kablami. Napięcie w kostce jest na czerwonym i brazowym 12v. Nie laduje mi rowniez podczas wlaczonego zaplonu i uruchomionego samochodu. Co moze byc przyczyna? Moze trzeba cos zakodowac w green menu?L adowarke mam taka jak na zdjeciu.

20190813_141704.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, lezy1 napisał:

Witam

Zainstalowalem u siebie ladowarke indukcyjna mialem wczesniej uchwyt na telefon. Mam audi a6 c7 2013r a ladowarka jest od po lifta. Mam problem bo nie laduje mi telefonu. Kable wpielem w te same miejsca co byl wczesniej uchwyt pod telefon antena i kostaka z 4 kablami. Napięcie w kostce jest na czerwonym i brazowym 12v. Nie laduje mi rowniez podczas wlaczonego zaplonu i uruchomionego samochodu. Co moze byc przyczyna? Moze trzeba cos zakodowac w green menu?L adowarke mam taka jak na zdjeciu.

20190813_141704.jpg

Nie ładuje, bo to nie jest ładowarka indukcyjna. Musi być znaczek Qi, żeby ładowało bezprzewodowo.

Opublikowano

To co to jest? I jak dziala? Ma wtyczke na 4 piny kabel od anteny.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, lezy1 napisał:

To co to jest? I jak dziala? Ma wtyczke na 4 piny kabel od anteny.

To jest tzw. wzmacniacz antenowy . 

Opublikowano

Czyli wzmacnia tylko sygnal sieci i nic wiecej?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam :hi:

Mógł by ktos podać nr tej ładowarki indukcyjnej z B9? Bo na allegro są ale z płaskimi wejściami A niby B9..