robertm96 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Witam. Panowie chciałbym zmienić kolor dokładek zderzaków i listw bocznych na kolor nadwozia tj. czarny. Co sądzicie o pomalowaniu tego lakierem strukturalnym? Oczywiście nie sprejem samodzielnie tylko u znajomego lakiernika. Jakieś inne pomysły?
greg2505 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Po co chcesz to malować strukturą , to jest plastik maluj na gładko , struktura kiepsko będzie wyglądać
Brown68 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Też mi się wydaje, że struktura zbyt fajnie wyglądać nie będzie. Tak więc lepiej odpuść sobie.
kazzi Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Dokładnie pomaluj na gładko, też tak zrobiłem możesz zobaczyć u mnie w wątku, jednak popełniłem mały błąd bo nie dałem jakiegoś konkretnego podkładu, teraz kupiłem dopiero podkład do plastiku i na niego dopiero dam bazę i klar. Czekam tylko aż pogoda się unormuje i odrobinę czasu znajdę żeby ściągnąć obecny lakier.
Wieszcz667 Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Podkład do plastiku jest obowiązkowy Inaczej nie będzie o wyglądać zbyt dobrze.
piotrekZch Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Siema Podepnę się:) też mam czarny kolor myślałem o pomalowaniu dołu plastidipem czarnym jest już dostępny z połyskiem i w sumie mało by się różnił od lakieru a dwa jest to powłoka elastyczna idealna do plastiku co o tym sądzicie??
greg2505 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 38 minut temu, piotrekZch napisał: Siema Podepnę się:) też mam czarny kolor myślałem o pomalowaniu dołu plastidipem czarnym jest już dostępny z połyskiem i w sumie mało by się różnił od lakieru a dwa jest to powłoka elastyczna idealna do plastiku co o tym sądzicie?? Pomaluj na próbę jeden próg , jak będzie kiepsko wyglądać możesz zerwać i śladu nie będzie
piotrekZch Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Dobry pomysł. Zastanawia mnie tylko trwałość tego na dole nadwozia wiadomo kamienie itp ciekawe jak bedzie wygladac np po roku itp
greg2505 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Tego nie wiem ,ale sporo osób maluje całe auta i trzyma się
Rekomendowane odpowiedzi