Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawias 1BV a zawias Eibach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, grzesp87 napisał:

czyli poza springami, reszta seria :P ehhh ze mi sie trafiło to nieszczesne 1BA ? ale ogarne temat :P

Hugo, jeszcze jedno pytanko tak dla scisłości,

jednak zdecydowałem sie na pełny zestawik BILSTEIN B12 SPORTLINE, a pytanko brzmi:

roznica w komforcie pomiedzy Pro Kit, a Sportline, jest raczej porównywalna? wnioskuje to po takich samych amorkach w jednym i drugim zestwaieniu, dobry tok myslenia?

Opublikowano

Sprężyny Eibach Sportline +amorki 1Bv  i jest dużo lepiej niż na S-Line , zrobiłem dopiero 150km ale już jestem zadowolony z wyglądu  jak i  prowadzenia auta 

IMG_20190504_164729.jpg

Edytowane przez WojtekA4B8

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, WojtekA4B8 napisał:

Sprężyny Eibach Sportline +amorki 1Bv  i jest dużo lepiej niż na S-Line , zrobiłem dopiero 150km ale już jestem zadowolony z wyglądu  jak i  prowadzenia auta 

IMG_20190504_164729.jpg

Wojtek, o ile się nie mylę to właśnie Amorek  1BV jest z s-line, a 1BE jest że sportowej, hmm A nie wiesz jaką jest różnica na amorku blistein , w tym zestawie blistein B12 sportline

Opublikowano
W dniu 4.05.2019 o 06:36, grzesp87 napisał:

roznica w komforcie pomiedzy Pro Kit, a Sportline, jest raczej porównywalna? wnioskuje to po takich samych amorkach w jednym i drugim zestwaieniu, dobry tok myslenia?

Różnica będzie niewielka. Po kilku dniach się przyzwyczaisz. 

Opublikowano
1 minutę temu, grzesp87 napisał:

Wojtek, o ile się nie mylę to właśnie Amorek  1BV jest z s-line, a 1BE jest że sportowej, hmm A nie wiesz jaką jest różnica na amorku blistein , w tym zestawie blistein B12 sportline

Tak tak S-Line to 1Bv  i takie sprężyny miałem i zmieniłem na Eibach Sportline i amorki S-Line zostały .nie wiem jak cały komplet od  B12 Eibach się sprawuje 

Opublikowano
  • Autor

bajecznie :P

Panowie zauwazyliscie ze te zestawy Blistein pro kit, i Blistein b12 sportline, nie maja chyba w zestawie, ani odbojów ani osłon? kurde, skoro zestaw, to powinno byc wszystko,

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesp87 napisał:

1BE to zawieszenie Sline komfort

1BV zawieszenie Sline sport

Często na forum jest to mylnie podawane, nawet w podwieszonym temacie jest z błędem :facepalm:

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, l2k2 napisał:

1BE to zawieszenie Sline komfort

1BV zawieszenie Sline sport

Często na forum jest to mylnie podawane, nawet w podwieszonym temacie jest z błędem :facepalm:

ja juz to biore na logike, pod wzgledem wysokosci , a co za tym idzie równiez komfortu, ale ze 1BE to jest równiez s-line, to mnie zaskoczyłes. W sumie nigdy na forum nikt konkretnie zawiasu 1BE nie nie nazwał, zazwyczaj padało stwierdzenie "sportowe"

Opublikowano
3 minuty temu, grzesp87 napisał:

ja juz to biore na logike, pod wzgledem wysokosci , a co za tym idzie równiez komfortu, ale ze 1BE to jest równiez s-line, to mnie zaskoczyłes. W sumie nigdy na forum nikt konkretnie zawiasu 1BE nie nie nazwał, zazwyczaj padało stwierdzenie "sportowe"

1BE to nie jest sport, tylko obniżone w stosunku do serii 1BA, 1BV to sport - obniżone i dodatkowo sztywniejsze

I jeszcze najczęściej jest tak: 1BE -20 mm, 1BV - 30mm (chociaż niektórzy twierdzą, że 1BV też ma -20mm w realu po pomiarach, więc może zależeć od konkretnego auta..)

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, l2k2 napisał:

1BE to nie jest sport, tylko obniżone w stosunku do serii 1BA, 1BV to sport - obniżone i dodatkowo sztywniejsze

I jeszcze najczęściej jest tak: 1BE -20 mm, 1BV - 30mm (chociaż niektórzy twierdzą, że 1BV też ma -20mm w realu po pomiarach, więc może zależeć od konkretnego auta..)

dlatego wczesnie brałem pod uwage 1BV, ale po lekturze na forum, i cennych opiniach osób tutaj przebywajacych, doszedłem do wniosku ze bedzie Blistein b12 sportline, tylko jeszcze mam taka łamigłowke co do kompletnosci zestawu :P a planuje w lecie 19" to musi ładnie wygladac bo na 1BA to 18" straszy :P

Opublikowano
5 minut temu, grzesp87 napisał:

dlatego wczesnie brałem pod uwage 1BV, ale po lekturze na forum, i cennych opiniach osób tutaj przebywajacych, doszedłem do wniosku ze bedzie Blistein b12 sportline, tylko jeszcze mam taka łamigłowke co do kompletnosci zestawu :P a planuje w lecie 19" to musi ładnie wygladac bo na 1BA to 18" straszy :P

Spokojnie, piszę tylko dlatego bo znowu są powielane te błędy i potem ktoś będzie czytał i się głowił o co w tym wszystkim chodzi :decayed: A zawias wiadomo, trzeba dobrać najlepszy pod siebie ?

Opublikowano

No Panowie, oba Autka fajnie wyglądają.Tak u Hugo jak i u Wojtka.Nic dodać i nic ująć :D

Opublikowano
Godzinę temu, l2k2 napisał:

Spokojnie, piszę tylko dlatego bo znowu są powielane te błędy i potem ktoś będzie czytał i się głowił o co w tym wszystkim chodzi :decayed:

To wystarczy taki post z błędem zgłosić i zostanie poprawiony. Kilkanaście sekund roboty ?