susource Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Witam, Mam pewien problem z swoją audi b8 3.0tdi. Wyskoczyła mi kontrola migajacych świec, auto straciło moc i po ponownym uruchomieniu silnika doszedł check engine. Auto było już z tym problemem u mechanika i przez 1tys km było ok dopiero po drugim tankowania pojawił się ten sam problem.
zieli_84 Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Prawdopodobnie to przyczyna gruszki (zawór) od turbosprężarki jest do regulacji albo do wymiany. One lubią się przytrzeć. Miałem taki sam problem w poprzednim aucie też Audi. Identyczne obiawy.
peter22 Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 W 3.0 nie ma gruszki . Jest sterowana elektryzcznie
resiak82 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Witam. Nie chce zakładac nowego tematu a więc podepne się pod ten. Temat dotyczy Audi Q7 3.0. Wczoraj podczas jazdy dwa razy zapaliła się kontrolka od świec żarowych. Również dwa razy auto straciło ducha, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jechał dobrze. Po podłączeniu vcds pojawiły się błędy jak na foto. Czy te błędy mogą mieć związek z jedną rzeczą? Gdzieś na forum A6 wyczytałem że błąd związany z nastawnikiem kolektora może się przyczynić do błędów z turbiną. Oprócz tych błędów mam jeszcze trzy ale związane ze świecami żarowymi.
luk330 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 W dniu 5.08.2019 o 10:08, resiak82 napisał: Witam. Nie chce zakładac nowego tematu a więc podepne się pod ten. Temat dotyczy Audi Q7 3.0. Wczoraj podczas jazdy dwa razy zapaliła się kontrolka od świec żarowych. Również dwa razy auto straciło ducha, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jechał dobrze. Po podłączeniu vcds pojawiły się błędy jak na foto. Czy te błędy mogą mieć związek z jedną rzeczą? Gdzieś na forum A6 wyczytałem że błąd związany z nastawnikiem kolektora może się przyczynić do błędów z turbiną. Oprócz tych błędów mam jeszcze trzy ale związane ze świecami żarowymi. Miałem takie same błędy jak mechanik źle pozakładał osłony termiczne pomiędzy turbo a nastawnikami, sztanga lewego nastawnika zapierała się o te blachy i podobnie sztanga od turbo nie miała pełnego ruchu. Po poprawieniu już jest ok.
resiak82 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 14 godzin temu, luk330 napisał: Miałem takie same błędy jak mechanik źle pozakładał osłony termiczne pomiędzy turbo a nastawnikami, sztanga lewego nastawnika zapierała się o te blachy i podobnie sztanga od turbo nie miała pełnego ruchu. Po poprawieniu już jest ok. Dzięki. U mnie nic nie było robione przez mechanika a więc nie sądzę żeby coś blokowało
Rekomendowane odpowiedzi