Jump to content
IGNORED

[ALL] Alufelgi HAMOND

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Obiła sie komuś o uszy firma HAMOND, produkująca aluski? Wie ktoś może co to jest, czy chinol jakiś, czy inna plastelina? Znajomy ostatnio czai się i napala strasznie na takie z alledrogo. Sprawdzałem sam z ciekawości i maja rzeczywiście ciekawe wzornictwo, ale co z resztą to chgw :>

Może którys z szanownych kolegów :hi: miał okazję coś podsłyszeć, sprawdzić albo cuś podobnego??

Dla ciekawskich zamieszczam link do sprzedawcy w celu obejrzenia wzorów:

http://aukcja.onet.pl/show_shop.php?shop_id=206396

W imieniu koleżki będę wdzięczny za podpowiedzi, sugestie, itp :>

Posted

To jest plastelina. Nie spodziewaj sie dobrej jakości :confused4:

Posted

Też gościowi tak tłumaczyłem, ale chyba potrzebuje jakiegoś większego grona do potwierdzenia tego co powiedziałem :polew: dzięki Panowie - 3 x przeciw chyba wystarczy :good:

Posted

Sam się zastanawiałem nad zakupem felg tej firmy :mysli: postanowiłem zaryzykować ,felgi nie są drogie ,więc mała strata ,po nad to dają 2 lata gwarancji :hi:

Posted

Kiedyś miałem felgi no name włoskie 17 i były mocniejsze niż oryginały audi s line :naughty:

Posted

niektóre firmy włoskie produkują bdb felgi

sprzedaje sie tego na pęczki i nie mam reklamacji z tytułu jechałem w padłem w dziurę i sie zrobiła ósemka

wiadomo jak ktoś przyp..... w krawężniki przy dużej prędkości to żadna nie wytrzyma

chyba ze 15 cali z balonem 80

Posted

GILI :shocked: wcale nie ciekawe :gwizdanie: Ogólnie to te felgi nienawidzą krawężników ;) w spotkaniu felga-krawężnik górą zawsze jest ten drugi :polew:

Posted

Na nasze drogi to tylko terenówki mają zacne koła i odpowiedni profil opony. Jeżeli kolega jeździ po Polsce to lepiej niech poszuka czegoś firmowego, bo za dużo dziór na drodze żeby ryzykować :no:

Posted

felga kozak widać , że dziewczyny lubia okrakiem siadać na te felgi :naughty:

Posted

Cristoforo :polew:

Więc nic tylko zakładać, bo pomyślcie jakie byłoby branie. :naughty: Cztery koła i cztery d... :wink4:[br]Dopisany: 11 Marzec 2009, 08:45_________________________________________________A o zapas też można byłoby się postarać, więc byłaby piąta. :decayed:

Posted

piąta laska byłaby na dojazd :decayed:

Posted

Sam się zastanawiałem nad zakupem felg tej firmy :mysli: postanowiłem zaryzykować ,felgi nie są drogie ,więc mała strata ,po nad to dają 2 lata gwarancji :hi:

FAZY i zakupiłeś w końcu jakieś z tej firmy?Bo one cholera się przyglądałem i naprawdę ładnie wyglądają :gwizdanie: (przynajmniej niektóre). A znowu niektór e kosztuują po 2000/kpl, więc chyba nie takie taniutkie...Gwiazdy 17" ori - 5 szt. z oponami na alledrogo stoją po 1800 i nikt ich nie chce wziąć już chyba od 2 mieszków :>

Ciekawa w sumie alternatywa (nie mówię o tych za 1000/kpl :thumbdown:)

Posted

Tak czytam różne opinie i może mimo że włoszczyzna to te Hamondy nie są aż takie słabe :mysli: Tymbardziej że jest gwarancja 2-letnia, jakiś tam TUV i już chwilę są sprzedawane na allegro. Jak jesteście nimi zainteresowani to zapytajcie kogoś kto je kupił i jeździ na nich od jakiegoś czasu. Bo tak samym gdybaniem to nic się nie dowiemy.

Posted

Właściwie nie wiadomo, kto takowe posiada :> Ale sam chętnie bym zobaczył na żywo i dowiedział się, jak się to sprawuje.

Posted

Właściwie nie wiadomo, kto takowe posiada :>

Wiadomo :wink4: Ten użytkownik handluje tylko felgami Hamond a że dostaje komentarze to wiadomo że te komentarze są od kupców felg. Wybierz kilka-kilkanaście starszych komentarzy tak żeby już mogli chwilę pojeździć na tych alu. Napisz do tych użytkowników zapytania o te felgi. Jaki mają rozmiar, jak się sprawują i co tam chcesz wiedzieć. Cześć napewno Ci odpisze i będzieś miał jakieś rozeznanie odnośnie ich jakości.

Posted

Dibo - mam nadzieję, że nie "handluje" ten kolega z alledrogo w sposób, w jaki można sobie komentarze do wiarygodności podciągnąć :gwizdanie: Widziałem i takie aukcje, gdzie wszystko "rozchodziło" się po znajomych a później wracało spowrotem do wlaściciela :>