Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mokre lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ,pytanie może i błache ale troche mi to przeszkadza, otóż po deszczu zawsze muszę mieć w aucie papier i wycierać lusterka żeby cokolwiek widzieć gdyż podgrzewania nie mam.

Pytanie jak sobie z tym radzicie? jakiś patent jest? :D Czy poprostu też wycieracie?

Opublikowano

Lusterka mam posmarowane niewidzialną wycieraczką i do tego sa podgrzewane - > nie miałem jeszcze potrzeby wycierania przed jazdą, a auto mam 10 lat.

Zawsze możesz  też kupić wkłady podgrzewane. Instalacja jest w lusterkach, wystarczy zminić wkłady.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, kkam napisał:

Lusterka mam posmarowane niewidzialną wycieraczką i do tego sa podgrzewane - > nie miałem jeszcze potrzeby wycierania przed jazdą, a auto mam 10 lat.

Zawsze możesz  też kupić wkłady podgrzewane. Instalacja jest w lusterkach, wystarczy zminić wkłady.

Grzanie wszystko załatwia :) lecz niestety..

Jeszcze musiałbym gałkę regulacji wymienić na tą z opcją grzania jak mniemam i pociągnąć kabelek do tego ?

Z wycieraczką w sumie dobry pomysł :)

Opublikowano
5 minut temu, Marciol napisał:

Grzanie wszystko załatwia :) lecz niestety..

Jeszcze musiałbym gałkę regulacji wymienić na tą z opcją grzania jak mniemam i pociągnąć kabelek do tego ?

Z wycieraczką w sumie dobry pomysł :)

nic nie musisz zmieniać ani kabli ciągnąc. 

kupujesz wkłady grzane podłączasz i włącza się podgrzewanie razem z podgrzewaniem tylnej szyby:)

także prosty i przydatny mod:)

Opublikowano
10 minut temu, Misieqq7 napisał:

kupujesz wkłady grzane podłączasz i włącza się podgrzewanie razem z podgrzewaniem tylnej szyby:)

Dokładnie, wszystko jest gotowe. Wystarcza wkłady, 50zł i 20 min roboty i można się cieszyć grzanymi lustrami.

Opublikowano

Podejrzewam, że pierwsze słyszysz o tym, że lusterka boczna włącza się wraz z tylną szybą, nie? :D Sprawdź, może masz grzane a nawet nie wiesz.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Misieqq7 napisał:

4 godziny temu, JawoR36 napisał:

Podejrzewam, że pierwsze słyszysz o tym, że lusterka boczna włącza się wraz z tylną szybą, nie? :D Sprawdź, może masz grzane a nawet nie wiesz.

Dokładnie tak, pierwsze słyszę że razem z tynią szybą :o co prawda jak kupowałem furę nie było nic wspomniane że są grzane lusterka ale może i handlarz też nie wiedział :D 

Z tego co kojarzę, w zimie raczej lusterka nie drgnęły jak grzałem szybe, aczkolwiek sprawdzę jeszcze raz może nie zwracałem uwagi na to gdyż nie przyszłoby mi do głowy że może to tak działać haha

4 godziny temu, kkam napisał:

Dokładnie, wszystko jest gotowe. Wystarcza wkłady, 50zł i 20 min roboty i można się cieszyć grzanymi lustrami.

Tak z ciekawości jest jakiś manual jak to zrobić? znalazłem temat ale to całe lusterko. 

Chyba że w dwóch zdaniach możecie mi to nakreslić ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Marciol napisał:

Chyba że w dwóch zdaniach możecie mi to nakreslić ? 

Wyciągasz wkład niegrzany, wkładasz grzany

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, JawoR36 napisał:

Wyciągasz wkład niegrzany, wkładasz grzany

tzn poprostu podważyć lusterko i wyskoczy? 

Nie chcę połamać czegoś ani potłuc lusterka

Opublikowano

Ustawiasz wkład lusterka max do góry lub do dołu i delikatnie podważasz , powinno wyskoczyć , po za tym jak odchylisz lusterko i jest grzane powinieneś widzieć kable , są wpięte we wkład od strony auta 

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
6 godzin temu, greg2505 napisał:

Ustawiasz wkład lusterka max do góry lub do dołu i delikatnie podważasz , powinno wyskoczyć , po za tym jak odchylisz lusterko i jest grzane powinieneś widzieć kable , są wpięte we wkład od strony auta 

w każdym lusterku występują kostki do podpięcie wkładów ? 

Opublikowano

Nie spotkałem się jeszcze z brakiem kostek , także myślę, że w każdym

Opublikowano

Tu widać 2 kostki bez demontażu czy jest grzane

1557867169805188776678.jpg

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.05.2019 o 15:27, JawoR36 napisał:

Faktycznie ,mam grzane :D czyli nie muszę wymieniać, człowiek uczy się całe życie, dzięki haha :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.05.2019 o 13:42, kkam napisał:

Z ciekawości jaką niewidzialną wycieraczkę polecasz? coś konkretnego, czy bez znaczenia ?

Edytowane przez Marciol

Opublikowano

ja mam teraz SOFT99 - ULTRA GLACO 70ML, zimę wytrzymało bez problemu, więc jestem zadowolony.