Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi RS5 Sportback 2.9 Bi-Turbo TFSI 450ps 600nm Nogaro Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.06.2020 o 11:53, Kosmita napisał:

W sumie to nie wrzucałem zdjęć z kołami po dystansach także wrzucam ;)

0E829A30-19A2-464D-B607-FFE36E825F3B.jpeg

Super Paweł auto się prezentuje na tych kołach  :giveheart:,  nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę na żywo :whistling:

Też do swojego jakiś ciemny setup muszę na zimę przygotować :gicior:

Szerokości! :drunk:

Opublikowano
W dniu 20.06.2020 o 20:30, k232 napisał:

Tak a wiesz, że jak masz zegarek w domu , w aucie albo na ręce to jutro umrzesz? Idź się jebnij o ścianę ?

Piejesz tak jakby ci jajka w kubku z gorąco woda trzymali... Przecież to był żart... Chyba że Cie to uraziło lub "dotknęło" to przepraszam :grin:

Edytowane przez mlody020

Opublikowano
W dniu 27.06.2020 o 09:01, mlody020 napisał:

Piejesz tak jakby ci jajka w kubku z gorąco woda trzymali... Przecież to był żart... Chyba że Cie to uraziło lub "dotknęło" to przepraszam :grin:

A ja to z płaczem napisałem ? Bez kitu daj sobie spokój ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.06.2020 o 12:53, D4NTE napisał:

Super Paweł auto się prezentuje na tych kołach  :giveheart:,  nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę na żywo :whistling:

Też do swojego jakiś ciemny setup muszę na zimę przygotować :gicior:

Szerokości! :drunk:

No dzięki. Do Ciebie też ciemne koła wejdą elegancko. Ale trzeba lubić takie koła :)
Na żywo pewnie w marcu bo niestety sierpniową Bukowinę musimy odpuścić :( Chyba, że będziesz w Warszawie to się odzywaj ;)

Edytowane przez Kosmita

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dech zapiera w piersi. Gratulacje !

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema! Kosmita ja tak trochę z innej beczki, miałeś może do czynienia z S5? Chciałbym poznać twoje zdanie na temat tego samochodu :) Jakie były twoje odczucia i wrażenia?

I tak trochę technicznie, wiesz może jakie były rodzaje reflektorów w S5 i jakie rodzaje MMI?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, A-rek napisał:

Siema! Kosmita ja tak trochę z innej beczki, miałeś może do czynienia z S5? Chciałbym poznać twoje zdanie na temat tego samochodu :) Jakie były twoje odczucia i wrażenia?

I tak trochę technicznie, wiesz może jakie były rodzaje reflektorów w S5 i jakie rodzaje MMI?

Siemanko,
Miałem do czynienia z S5. Bardzo fajny samochód i ma potencjał na mody. W ekipie Audi Warsaw Elite mamy np. taką S5 porobioną na 530 koni. Jak nie spuchnie to potrafi robić moją po boxie.. Wyglądowo już gorzej bo to jest jednak A5 w S-line z silnikiem 3.0 V6 oraz eSowym ukłądem wydechowym. Seria jedzie zadowalająco. Ale wtedy nie jest to demon prędkości. Natomiast piszę o S5 w TFSI. Jeżeli chodzi o TDI to jeździłem tylko S4 poliftowymi w Finlandii na śniegu i lodzie. Także w normalnych nie testowałem. Ale moment był fajny. Natomiast M340 wszystkie S4/5 robi jak chce i to trochę boli.
Poza mocą, wyglądem i pewnymi opcjami, które są dostępne tylko w RS różnice np są w nastawach skrzyni biegów - w RS-ie w trybie manualnym automat Ci nie przerzuci biegu do przodu.. W S przerzuca.

Nie na każdy rynek ale u nas S5 już dostawało seryjnie LEDy, więc mogłeś dobrać tylko Matrixy. W polifcie masz matrixy dostępne również z laserami. MMI nie wiem.

Opublikowano
W dniu 6.10.2020 o 16:05, Kosmita napisał:

Siemanko,
Miałem do czynienia z S5. Bardzo fajny samochód i ma potencjał na mody. W ekipie Audi Warsaw Elite mamy np. taką S5 porobioną na 530 koni. Jak nie spuchnie to potrafi robić moją po boxie.. Wyglądowo już gorzej bo to jest jednak A5 w S-line z silnikiem 3.0 V6 oraz eSowym ukłądem wydechowym. Seria jedzie zadowalająco. Ale wtedy nie jest to demon prędkości. Natomiast piszę o S5 w TFSI. Jeżeli chodzi o TDI to jeździłem tylko S4 poliftowymi w Finlandii na śniegu i lodzie. Także w normalnych nie testowałem. Ale moment był fajny. Natomiast M340 wszystkie S4/5 robi jak chce i to trochę boli.
Poza mocą, wyglądem i pewnymi opcjami, które są dostępne tylko w RS różnice np są w nastawach skrzyni biegów - w RS-ie w trybie manualnym automat Ci nie przerzuci biegu do przodu.. W S przerzuca.

Nie na każdy rynek ale u nas S5 już dostawało seryjnie LEDy, więc mogłeś dobrać tylko Matrixy. W polifcie masz matrixy dostępne również z laserami. MMI nie wiem.

Dzięki wielkie za info :thumbup1:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

RS w serwisie. Dla potomnych. Gdyby komuś kto w RS-ie dobrał DRC zaczęło stukać zawieszenie przy dość małym przebiegu to jest duże prawdopodobieństwo, że padł zawór od układu, który się rozszczelnił i nie było wystarczająco dużo oleju (DRC jest zupełnie inną technologią niż Magnetic Ride w A5 i S5).

Jestem ciekawy czy po jeździe w takich warunkach sam amortyzator nie dostał po d*pie i wystarczy faktycznie wymienić zawór, napełnić układ i będzie hulało. Zobaczymy. Dziś/jutro ma być decyzja czy jest ok czy nie. Ja sam jeszcze poczekam na RS-a gdyż poszła mi szyba czołowa od kamyczka, także przy okazji wymieniamy.

PS. Fota naszych dwóch furek razem z niedawnej sesji ;) Temat o S3 jest tutaj na fotum, a jak ktoś chce więcej i bardziej na bieżąco to zapraszam na IG:

@kosmitaawe 

@audiwarsawelite

608B8A2B-3F7F-4BC5-86DD-BD53FD0A4B02.jpeg

Edytowane przez Kosmita