Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi RS5 Sportback 2.9 Bi-Turbo TFSI 450ps 600nm Nogaro Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.03.2020 o 00:16, Kosmita napisał:

Nie. To są różne parametry całkiem. Szerokość, osadzenie felgi oraz jej wklęsłość. Jak się wgłębisz w temat zobaczysz, że aby dobrać odpowiednią felgę trzeba wszystko dobrze obliczyć, a parametrów jest duża ilość.

Nie musisz mi tego wyjaśniać, bo to w twojej wypowiedzi jest nieścisłość: "I tak zmniejszyłem szerokość żeby był większy concave. "

Przy tym samym ET, to szersza felga będzie mieć automatycznie większą wklęsłość, wiec nie wiem jak zmniejszajac szerokość mogłeś miec większy concave, chyba, ze chodziło ci o zmniejszenie ET

obraz.png

Opublikowano

swoją drogą jaka szerokość felgi?

Opublikowano

A mi coś te nowe koła nie pasują :dziura:  Na ori bardziej mi się podoba.

A co do hamulców to już od kilku lat Audi boryka się z tym problemem w wersjach RS. W RS3 8V to i po 10k pojawiały się problemy z biciem i przegrzaniem.

Opublikowano
W dniu ‎29‎.‎03‎.‎2020 o 16:31, H4mm3R napisał:

Pakuj zestaw z SQ7 B)

Myślisz że weszłoby 400mm?:decayed:

Opublikowano
3 minuty temu, Wandej napisał:

Myślisz że weszłoby 400mm?:decayed:

W 20" spokojnie ;) 

Opublikowano
  • Autor

Panowie, Nie ma nieścisłości. Felgi nie są szyte na miarę. Rohana ma dostępne różne ET w różnych szerokościach. To jest 10-ka. A myślałem nad 10,5. Ale w 10,5 nie ma dostępnego tak niskiego ET. Stąd zmniejszyłem szerokość na rzecz mniejszego ET. Dystansu nie potrzebuje jeśli chodzi o zacisk. Ew. Mógłbym żeby koło jeszcze bardziej wyszło ale teraz jest i tak lepiej niż seria. 

Tutaj tylko ceramika zrobi robotę. Nie sądze, żeby ciut większa tarcza zmieniła coś drastycznie.. 

Opublikowano

I wszystko jasne. Felgi kupowałeś w PL czy zamawiałeś z USA? Pytam bo ROHANA jest w stanie zmienić ET na prośbę klienta, tak było u mnie jak zamawiałem.

Uwierz, zmieni. Tarcza nie dość że większa to i grubsza, większy zacisk i klocek. Koszta prawie te same. 

Porównanie SQ7 do RS

IMG_20200209_140424.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Kosmita napisał:

Panowie, Nie ma nieścisłości. Felgi nie są szyte na miarę. Rohana ma dostępne różne ET w różnych szerokościach. To jest 10-ka. A myślałem nad 10,5. Ale w 10,5 nie ma dostępnego tak niskiego ET. Stąd zmniejszyłem szerokość na rzecz mniejszego ET. Dystansu nie potrzebuje jeśli chodzi o zacisk. Ew. Mógłbym żeby koło jeszcze bardziej wyszło ale teraz jest i tak lepiej niż seria. 

I wszystko jasne.

Opublikowano

@Kosmita rozumiem że Ty masz ET33 przynajmniej takie są normalnie dostępne przy 10" (jeszcze jest ET45). 10.5" jest z ET35, to jednak ta felga i tak wystawałaby bardziej niż 10" ET33 o jakieś 4.5 mm. Chyba że przy tej szerokości i ET byłby problem od wewnętrznej strony że mogłoby obcierać o zawias

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, DonDżonson napisał:

@Kosmita rozumiem że Ty masz ET33 przynajmniej takie są normalnie dostępne przy 10" (jeszcze jest ET45). 10.5" jest z ET35, to jednak ta felga i tak wystawałaby bardziej niż 10" ET33 o jakieś 4.5 mm. Chyba że przy tej szerokości i ET byłby problem od wewnętrznej strony że mogłoby obcierać o zawias

Tak, ET33. Wystawałaby bardziej, oczywiście. Ale concave byłby mniejszy, a powtarzam, mi zależało bardziej na wklęsłości koła niż prawie niezauważalnej różnicy w osadzeniu koła..

@H4mm3R Zamawiałem przez Best Perfofmacne ale oni kontaktowali się bezpośrednio z Rohaną i koła szły ze stanów. Oni doradzali, dlatego kilka razy zmienialiśmy koncepcję.

Może masz rację, ale bym musiał zmieniać układ hamulcowy, a już tego wolałbym nie robić. Wejść to by weszły bo ceramika do RS5 ma większe tarcze. Porównywaliśmy z kolegą, który ma taką samą ale w ceramice. 

Ale napisz mi jakie są koszty części jak możesz. Zacisk tarcze klocki tylko nie jakieś zamienniki i nowe, nie używane. W Poznaniu dostawy wstrzymali to może mamy jeszcze czas na jakieś ruchy..,

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
  • Autor

Aj, już nieaktualne. Poznań odblokowany, części przyszły.. ?

CCF28014-BAD2-4A61-BB5D-A177A0CD3202.jpeg

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
Godzinę temu, Kosmita napisał:

@H4mm3R 

Może masz rację, ale bym musiał zmieniać układ hamulcowy, a już tego wolałbym nie robić. Wejść to by weszły bo ceramika do RS5 ma większe tarcze. Porównywaliśmy z kolegą, który ma taką samą ale w ceramice. 

Ale napisz mi jakie są koszty części jak możesz. Zacisk tarcze klocki tylko nie jakieś zamienniki i nowe, nie używane. W Poznaniu dostawy wstrzymali to może mamy jeszcze czas na jakieś ruchy..,

Podeślę później na PW, zmiana polega na odkręceniu dwóch śrub i przewodu hamulcowego, wszystko siada P&P ;) 

Opublikowano
3 godziny temu, Kosmita napisał:

mi zależało bardziej na wklęsłości koła niż prawie niezauważalnej różnicy w osadzeniu koła..

ok tego nie doczytałem;)

Niemniej mi osobiście bardziej leżą te seryjne, przynajmniej jak chodzi o wzór. Jestem ciekaw na żywca, bo tego modelu nie widziałem. Najważniejsze że Ty jesteś zadowolony. Może za jakiś czas jak już się uspokoi uda mi się wybrać na spot zobaczyć

Opublikowano
  • Autor

Hamulce docieram, a 13mm czarne dystanse eibacha wraz z kpl. śrub zamówione. Więc wyjdzie trochę na zewnątrz. Zamówiłem jak zorientowałem się, że pomiędzy zaciskiem, a kołem nie przechodzi karta kredytowa ? 

20987DFE-B397-4D93-9A0C-24DB28DD4AB7.jpeg

85093D85-0B83-4E10-A870-401E17EA0A88.jpeg

Opublikowano

Na tyl trza było zamówić 18mm

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, Dev napisał:

Na tyl trza było zamówić 18mm

15 wchodzą równo. Ale ja chce takie same. I tak o wiele więcej niż planowałem.. 

Opublikowano
W dniu 27.03.2020 o 15:14, Kosmita napisał:

Łapcie tak na szybko. Chyba nie jest źle ;) 

B250B87A-630E-4DAD-99F9-8FAC07F4CBEB.jpeg

7C44723D-673E-4602-B565-AF40DDD2E072.jpeg

DA4EF2F2-29E9-4C32-AF4D-D8899E0C28B9.jpeg

Klasa ?

Opublikowano

na żywo pewnie robi robotę, ale patrząc na zdjęcie dla mnie szału nie ma. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to działamy dalej ;) 

4C76787F-658F-41E2-A5E2-17965E82756E.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Zdjęcia nie oddają ale jest sporo lepiej na żywo.. 

DA04F35A-A7B3-4632-AEC5-9536544B6310.jpeg

C0E3A57E-54A9-4636-BABA-D0006D2CEF4F.jpeg

C607E411-A5E3-4267-B0EE-3CEC00BA92A2.jpeg

7369BBBF-D920-4187-A103-C869395BEC42.jpeg