Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T AMB prosba o analiza logow,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gosciu1 napisał:

to przełożę przepływkę na próbę

Zapomnij. Tylko z 1.8t pasi i jak będziesz kupować to tylko z boscha. Co do rozrządu to może być jeszcze rozciągnięty łańcuch ale posprawdzaj czy zgadzają się znaki na rozrządzie z przodu na pasku i na łańcuchu z tyłu.

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Hmm, z tego co patrzyłem to wygląda identycznie, a tak z resztą to mam na 99% nie oryginalną. Numery obudowy przepływki zgadzają sie z etką ale wkład mam F 00C 2G2 049 a wg etki jest 06A 906 473a. Jedyne co mam pewne to o dziwo przebieg 160tyś  :D

Edytowane przez gosciu1

Opublikowano
20 minut temu, gosciu1 napisał:

Hmm, z tego co patrzyłem to wygląda identycznie, a tak z resztą to mam na 99% nie oryginalną.

Kupuj ori dedykowaną z boscha. Wyglądem nie jeździ musi być dedykowana, a jak chcesz mieć problemy to kombinuj dalej.

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Wiem że wyglądem nie jeździ ale próbę nic mnie nie kosztuje żeby przełożyć na 5 minut.  Jeżeli bym brał to na pewno w aso i to co pokazuje etka a nie internety czy to co mam. Dzięki ;)

Opublikowano
1 minutę temu, gosciu1 napisał:

Wiem że wyglądem nie jeździ ale próbę nic mnie nie kosztuje żeby przełożyć na 5 minut.

Nie będzie to dobrze jeździć, już nie jeden próbował albo jeździł na takiej i o tym nie wiedział. Ale Ty jesteś uparty :facepalm:

Opublikowano

Ano tak już mam ;) po prostu jestem ciekaw co pokaże inna. Nie mówię o tym żeby na niej jeździć bo drugie auto mam z którego chcę przełożyć jest sprawne i tak musi zostać. Czysta ciekawość. Nie znalazłem żadnych informacji o tej przepływce którą mam obecnie w audi.

Opublikowano

Stracisz tylko czas... nie będzie działać

Opublikowano

Jeszcze pytanie odnośnie cofnięcia rozrządu,  czy możliwe że przez zatkany katalizator będzie tak korygować do -11' ? W weekend może będę miał czas żeby grzebać. Kata chcę wywalić w pierwszej kolejności. Ściągać od razu cały przód i dekiel z góry żeby sprawdzić rozrząd? Tak kupiłem,  pali dobrze ciepły/zimny, obroty w normie i nic podejrzanego się nie dzieje. 

Opublikowano

Kat nie ma nic do wskazań w gr.93. Będzie dobrze palić nawet jak tam będzie pokazywać 15. 

Opublikowano
10 minut temu, przem8 napisał:

Kat nie ma nic do wskazań w gr.93. Będzie dobrze palić nawet jak tam będzie pokazywać 15. 

Ok, muszę jakoś robotę rozplanować od czego zacząć bo już sam nie wiem w co ręce włożyć ;) Najgorsze jest że mam bardzo ograniczoną dostępność części :/

Opublikowano

Kat wywalony, włożony kątowy emulator sondy. Nie miałem z czego zrobić korka żeby włożyć w tipa i sprawdzić dolot. Sprawdziłem rozrząd i faktycznie walnięty o 1 ząbek :/ wymieniony 14tyś temu ale źle ustawili. Kompresja na wszystkich wychodzi ok 10,5 bara. Zrobiłem na szybko logi po wywaleniu kata. Po 2 dniach walki bez kanału i podnośnika nie miałem już ochoty na nic ;) 

2+32+20
https://log.malonetuning.com/chart/271328#H8KLCAAsLcKuXQIDbcKNSw7DgjAMRMOvw6LCtS0RKMKfwrtEWQRiwoVIbVzCpW5VOD1NIyEWLMOnw408wo3CtVB4wpDChSl4w7UTK8Kgw4HCk8ODf8O4WMOxQ8KGe8OKTMKxw4g8TsKAwocGeynDqcONW0TCiMKcwrl4ZWhNXsK4KMKpw5BKfk3DlWjCjg%2FCgV5fBCXDhcKnw67DisO2w7ZTWMKDHcKew7HCglfCvDkEwrNPw7zCrDLCjX3DksK6MMKdcx8MwqvCusKZw4cAAAA%3D

3+115+118 

https://log.malonetuning.com/chart/271329#H8KLCAAEL8KuXQIDbcKNTQ7DgiAQwoXDrzLDqyEpw5pEPQthMcOKwoTCklRoYDDDlcOTW2jDksK4cMO5w57Dt37CjMKBR3rDnkNkw6VzwqpLARwsNnNOOXx4wpMIwp4jZxLChsKdw4QXZ1HCksOUwqpoDcKtwrF3wqbDoFg5Eiosw408wqPDpMOKw7%2FDiMOlIMOkwpx6HzPCkMKDwp%2FCpMOfbMOJH2AGw5Q4w6INT3jCtQjCukfCqEoqw4scw7rCpB7CrcO9AsKZwo%2FCrnrDjQAAAA%3D%3D

Przy poprawce rozrządu ogarnę wężyki podciśnienia nowe i zrobię logi jak należy. Teraz chciałem sprawdzić sam wpływa kata.

Opublikowano

Na którym biegu te logi? Zmierz jeszcze ciśnienie paliwa podczas jazdy.

Opublikowano

Biegi 1-3 Ale automat.  Będę musiał pokombinować żeby manometr jakoś unieruchomić za szybą :) Pompa mi się nie podoba bo przy niskim stanie paliwa co jakiś czas odzywa się i auto traci moc a potwierdzają to wydłużające się czasy wtrysku. Miałem zamiar wymienić filtr paliwa przy okazji ale sprzedali mi zły.

Opublikowano
Teraz, gosciu1 napisał:

Biegi 1-3 Ale automat.

Przerzuć na manual i na trójce rób, tylko żeby nie zbił biegu przy niskich obrotach jak mu dasz gazu. Tak to bez sensu.

Opublikowano

Wiem, tak też robiłem poprzednie ;) ale oczywiście poprawię jak znajdę chwilę ;) 

Opublikowano

Jak poogarniasz to zrób, bo teraz nie ma sensu.

Opublikowano

Tak jak pisałem ;) Chciałem zobaczyć jaka będzie róznica po usunięciu kata. Może w tym tygodniu uda mi się rozrząd ogarnąć i wtedy zrobię je jak należy. Jakiś magik tak sobie poznaczył że nie trafil w znaki :facepalm:

20191020_135625.jpg

Opublikowano

Stuki się trochę zmniejszyły ale bez szału. Powodzenia w dalszych pracach :D

Opublikowano

Trochę lepiej jedzie i teraz przynajmniej słychać że turbo żyje.  165 tyś przebiegu i tak wyglądał kat. Dzięki,  przyda się ;)

20191020_173829.jpg

Opublikowano

Nie polecam pałować w tym stanie auta, ewidentnie brakuje paliwa . moze to byc przyczyna spalania stukowego.