Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośne łupnięcie prawdopodobnie w przednim zawieszeniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podczas przejeżdżania  przez śpiącego policjanta przednimi kołami (delikatnie i powoli, z wyprostowanymi kołami) usłyszałem głośne łupnięcie, jakby pękła sprężyna lub stabilizator i uderzył o burtę auta. W aucie były 4 osoby bez bagażu. Zawieszenie przednie jest kompletnie nowe wraz z łącznikami, końcówkami i drążkami i skręcone jest prawidłowo (sprawdzane przy skręcaniu i kilka dni temu na podnośniku).

Po łupnięciu auto jak gdyby nic jechało dalej jak po sznurku. Nic nie osiadło itp. Zawieszenie w pełni działa.

Taką samą sytuację  w tym samym miejscu miałem pół roku temu na starym zawieszeniu i jechałem z jedną osobą.

Co to mogło być? Podwoziem nie zahaczyłem, bo jechałem wolno i próg nie jest jakiś wielki (przejeżdżam po nim codziennie po 2 razy od kilku lat). 

Nawet najgłupsze pomysły zapodajcie, bo nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić.  Patrzyłem na wydech, osłony, progi, zawieszenie- ok. Mogą w jakiś sposób łupnąć poduchy silnika (nad skrzynią nówka wsadzona) albo półosie? 

Opublikowano

Może małolaty rozkładają na tym policjancie kapiszony i się cieszą jak się ludziska zatrzymują i zastanawiają co się stało :decayed:

Gorzej by było jakby to byli złodzieje samochodów, którzy oczekują że wysiądziesz i zostawisz odpalone auto ....:whistling:

Opublikowano
  • Autor

W pracy się działo wszystko na strzeżonym parkingu ;)

Opublikowano
2 godziny temu, golfagn napisał:

W pracy się działo wszystko na strzeżonym parkingu ;)

No to moje przypuszczenia raczej można wykluczyć :naughty:

Obejrzyj dokładnie sprężyny zawieszenia, czasem potrafią pęknąć na ostatnim przedostatnim lub ostatnim zwoju i na pierwszy rzut oka nie widać by auto stało krzywo ....

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Wyjmowałem oba mcphrsony przy wymianie wahaczy, sprężyny całe.  Myślicie, że amortyzatory mogą dać takie łupnięcie? Niby na przeglądzie kilka dni temu były ok, ale wiecie jak to wygląda- czasem pokazuje 70% a amorek wylany :)

I mam jeszcze jeden trop: przednia poduszka może na chwilę wyskoczyć z mocowania i łupnąć bolcem o fartuch czy coś co napotka na drodze? Już wymyślam :)

Opublikowano

Sprawdź sanki. Lubią się odkręcić.