kowalsky1 Opublikowano 25 Maja 2019 Opublikowano 25 Maja 2019 Witam, W warsztacie połamali mi rurkę jak na zdjęciu, jak ta rura się nazywa żebym mógł kupić taką w sklepie? Podobno jest umocowana na dole z przodu po prawej stronie gdzieś koło silnika.
Legion44 Opublikowano 25 Maja 2019 Opublikowano 25 Maja 2019 Z tego co widzę na zdjęciu to wydaje mi się że rurka ta wchodzi w filtr powietrza i jest to czegoś odpowietrzenie ale dokładnie Nie powiem Pozdrawiam
maciej_m Opublikowano 25 Maja 2019 Opublikowano 25 Maja 2019 To jest rura od układu SAI (Secondary Air Inject). Ta rura ma nr 06B133809. W zamienniku raczej nie kupisz. ORI to koszt ok. 180 cebulionów. Najlepiej podjechać do ASO i podać VIN bo w ETCE wyskakuje kilka wersji tej rurki. Co to jest SAI to już sobie sam wyguglujesz albo wyszukasz na forum. Ta część elastyczna z twoich zdjęć łączy pompę SAI że sztywnym odcinkiem, który biegnie wzdłuż bloku silnika. Pompa jest poniżej prawego przedniego reflektora. Pozdrawiam. 1
machonis Opublikowano 31 Maja 2019 Opublikowano 31 Maja 2019 Czy w wyniku pękniętego tego przewodu mogą skakać obroty silnika przy dojeżdżaniu do skrzyżowań itp.(Chodzi mi o ten znany problem w ALZ)
Rekomendowane odpowiedzi