Borys07 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Witam posiadam auto jak w temacie z 2005 roku i mam pytanie jaki moge miec naped pompy w silniku?? czy mozna sie jakos dowiedziec nie rozbierajac od razu calego dolu?? Moze po vin da sie dojsc do tego , poczytalem troche o awaryjnosci pomp a moje auto ma juz 282tys nalotu i zaczynam sie martwic mimo ze auto kupilem kilka dni temu to jezdze nim delikatnie spokojnie Wiem ze sa 2 rodzaje na lancuszku z walkami balansujacymi jak i na kolo zebate Pozdrawiam
Borys07 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) koledzy mam pytanie czy synchronizację wałka rozrządu moze wplywac na odpalanie silnika? moj aktualnie ma troche przestawione a powinno byc ustawione na 0 , czasami przy odpalaniu pali od razu, ewentualnie czy ktos z dolnegoslaska moze mi to ustawic bo sam tego nie ustawie raz ze nie mam vcds a sterownik jest juz na can wiec nie moge podejrzec parametrow pompek a 2 ze nie wiem jak sie za to zabrac przy silniku 16v Auto jak zapali to jedzie jak trzeba ale mysle ze moze byc jeszcze lepiej jak sie to ustawi bede 16.06 w karpaczu jak cos Kolega ktory sie podlaczyl powiedzial ze nie wyglada to zle ale powinno sie to ustawic wtedy okaze sie jakie korekcje pompki maja mam jeszcze jedno pytanie jakie moga byc u mnie pompki siemensa delphi czy bosch?? podczas pracy nie swieci mi kontrolka swiec zarowych , mozna jakos poznac przez vcds czy mapa w sterowniku byla juz robiona tzn chip?? bo mam wrazenie ze w pewnej parti obrotow auto za***rdala i fajne kopyto ma Dziekuje za wszelkie wskazowki mam tez mapke do rns jak cos Edytowane 15 Czerwca 2019 przez Borys07
Rekomendowane odpowiedzi