Skocz do zawartości
IGNOROWANY

a4 b7 2.0 tdi BNA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam auto jak w temacie z 2005 roku i mam pytanie jaki moge miec naped pompy w silniku?? czy mozna sie jakos dowiedziec nie rozbierajac od razu calego dolu?? Moze po vin da sie dojsc do tego ,

poczytalem troche o awaryjnosci pomp a moje auto ma juz 282tys nalotu i zaczynam sie martwic mimo ze auto kupilem kilka dni temu to jezdze nim delikatnie spokojnie 

Wiem ze sa 2 rodzaje na lancuszku z walkami balansujacymi jak i na kolo zebate  

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

koledzy mam pytanie czy synchronizację wałka rozrządu moze wplywac na odpalanie silnika? moj aktualnie ma troche przestawione a powinno byc ustawione na 0 , czasami przy odpalaniu pali od razu, ewentualnie czy ktos z dolnegoslaska moze mi to ustawic bo sam tego nie ustawie raz ze nie mam vcds a sterownik jest juz na can wiec nie moge podejrzec parametrow pompek a 2 ze nie wiem jak sie za to zabrac przy silniku 16v 

Auto jak zapali to jedzie jak trzeba ale mysle ze moze byc jeszcze lepiej jak sie to ustawi 

bede 16.06 w karpaczu jak cos 

Kolega ktory sie podlaczyl powiedzial ze nie wyglada to zle ale powinno sie to ustawic wtedy okaze sie jakie korekcje pompki maja

mam jeszcze jedno pytanie jakie moga byc u mnie pompki siemensa delphi czy bosch?? podczas pracy nie swieci mi kontrolka swiec zarowych , mozna jakos poznac przez vcds czy mapa w sterowniku byla juz robiona tzn chip?? bo mam wrazenie ze w pewnej parti obrotow auto za***rdala i fajne kopyto ma

Dziekuje za wszelkie wskazowki mam tez mapke do rns jak cos 

Edytowane przez Borys07