tomas422 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Witam, moim objawem jest uderzenie w momęcie puszczania sprzęgła na włączonym biegu. Przy każdym ruszeniu i zmianie biegów w sposób normalny. ( jeśli puszczam lekko(powoli) sprzęgło nie wyczuwa się tego). łożyska na skrzyni biegów przy przegubie wew. są sprawdzone siedzą ładnie luzu brak, przeguby również, nawet wymieniłem jedną półoś bo wydawało mi się ze jest minimalny luz na przegubach ale dalej to nie pomogło. Silnik 2.0 120km, skrzynia manual 6 biegowa, rocznik 2011.
pila24 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Poduszki silnika i skrzyni sprawdzone?
tomas422 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2019 12 minut temu, pila24 napisał: Poduszki silnika i skrzyni sprawdzone? tak sprawdzone. To nie jest drżenie silnika na poduchach tylko typowo tak jak by przy puszczeniu sprzęgła był luz gdzieś na układzie i zaraz zaczyna ciągnąć. na diagnostyce nic nie wychodzi, opinie wszelkiej maści specjalistów opierają się na łożyskach skrzyni które oczywiście sprawdziłem. (na zasadzie że rozkręciłem i wyciągnąłem półosie a nie tylko na "wzrok"
seb33 Opublikowano 28 Września 2019 Opublikowano 28 Września 2019 U mnie był stuk przy mocniejszym hamowaniu i ruszaniu. Pomogło dokręcenie śruby widocznej na zdjęciu
Rekomendowane odpowiedzi