kharo Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) Hej, Mam problem z środkowymi 2 kratkami, nawiew ustawiony tylko na środek na klomatroniku, dwie kratki po bokach lewa i prawa dmuchają jak szalone a 2 środkowe obydwie bardzo słabo, jedna z środkowych coś tam czuć że dmucha (lewy środek) natomiast prawa wogole. Klapki widać są otwarte. Gdzie szukać przyczyny? Auto a4 b7 klimatronik 2 strefowy. Filtr kabiny wymieniany miesiąc temu. Edytowane 17 Czerwca 2019 przez kharo
kharo Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2019 (edytowane) Znalazłem czas podpiąć się do komputera: pokazuje bląd w klimatroniku jak ponizej. Ktoś coś podpowie od czego zacząć? 01272 - Positioning Motor for Central Flap (V70) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent Czy zaczac od nastaw klap czy od razu wymienic silniczek? Edytowane 28 Czerwca 2019 przez kharo
Misiekk800 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Nastawy kolego ja u siebie sciagnelem schowek i widać wszystkie ailniczki wł. Nastay i patrzyłem czy wszystko hula u mnie okazało się że jeden od wew._zew. Klapy nie trybi jeden silnik.
kharo Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2019 Dzieki, zdemontuję schowek włączę nastawy i zobaczę czy chodzi ten silniczek V70 który wskazuje ECU. Jest jakiś sposób na odratowanie silniczka, szczotki czy coś? Czy raczej zamówić używkę i podmienić. Podrzuci ktoś instrukcję jak zrobić nastawy który kanał i co i jak?
padas Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 Raczej nie silniczek a potencjometr który jest częstą przyczyną. Przerabiałem to samo i zamówiłem zaniennik z Chin
bkwiatek Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 Odgrzeję kotleta, żeby nie zakładać nowego tematu. U mnie jest taka sytuacja, że obojętnie jak nie ustawię nadmuchu to zawsze leci z bocznych kratek. Czy to na nogi czy na szybę.. VCDS nie pokazuje żadnych błędów, robiłem nastawy, silniczki pracowały, aż wartości we wszystkich kolumnach wynosiły 0 ale nic to nie zmieniło. Będę wdzięczny za sugestie gdzie szukać przyczyny.
Rekomendowane odpowiedzi