Emejcz Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Z góry powiem, że nie spodziewam się magicznego rozwiązania, bo dojść do tego co może być uszkodzone w tym układzie napędowym póki się totalnie nie wysypie graniczy z cudem Mam u siebie taką przypadłość jak auto jest już dobrze rozgrzane (powiedzmy potrzeba kilkunastu kilometrów) to pojawia się pojedyncze szarpnięcie w dwóch sytuacjach.-Jazda na tym samym biegu, odpuszczenie gazu i ponowne lekkie naciśnięcie skutkuje takim pojedynczym szarpnięciem-Takie samo szarpnięcie tylko podczas zmiany biegów - chyba częściej podczas redukcji Fakty:-Nie jest to super mocne, ale odczuwalne. -Nie szarpie w momencie dodania gazu, tylko chwilę po -Nie ma żadnych stuków -Żadnych błędów -Napinacz, lańcuch, rozrząd powymieniane Ogólnie podejrzeń mam multum, ale nic nie wygląda na tyle zużyte aby mogło wskazywać, że to jest to. Czy ktoś u siebie też zaobserwował coś takiego? Auto oczywiście po programie, ale nie mogę też jednoznacznie powiedzieć czy objaw ten nie występował wcześniej. Edytowane 2 Lipca 2019 przez Emejcz
przem8 Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 Jeśli wykluczyleś zawieszenie silnika i skrzyni to pozostaje podpora wału i poduchy dyfra.
Misieqq7 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 Witaj Ja mam u sobie ten Twój pierwszy obiaw. Jazda na wprost bądź z góry i dodanie gazu skutkuje lekkim szarpnięciem. Ja obstawiam coś z napędem, że tylny wał jest minimalnie później załączony i przez to czuć takie coś.
Emejcz Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Opublikowano 3 Lipca 2019 No właśnie też mam wrażenie, że to od napędu raczej. Nie do konca rozumiem, czemu dopiero jak się mocno nagrzeje. Póki co zamówiłem po jednym przegubie wewnętrznym na tył i na przód na sprawdzenie (mają trochę wiekszy luz), ale jakoś mało mi się wydaje, że to ich wina. Chyba musiałoby być ze 2cm luzu
Maciej M. Opublikowano 19 Listopada 2019 Opublikowano 19 Listopada 2019 cześć, mam to samo, tyle że najczęściej przy dodaniu gazu na niskich obrotach (troche powyżej 2tyś) i wysokim biegu. Co tam u Was wyszło? podpora wału ?
Rekomendowane odpowiedzi