Kubus9114 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 Witam wszystkich mam sprawe czy ktos wymienial membrane odmy w pokrywie zaworow. Zamowilem membrane ZAWÓR ODMY SEPARAT DO AUDI A4 B5 B6 B7 1.9 2.0 TDI 8132845678 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 59 zł - ZAWÓR ODMY SEPARAT DO AUDI A4 B5 B6 B7 1.9... I chcialem dopytac co nieco pozdrawiam
Jakub991227 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 Teoretycznie pokrywa zaworów jest nierozbieralna ale ostatnio po wymianie u mnie na sprawną, wziąłem starą która była i tak na śmieci pod młotek i kilka razy uderzyłem w plastikowy okrąg to idealnie na krawędzi całe kółko ładnie odeszło, jakby było tam klejone. Czyli jakby się postarać to bez rozcinania brzeszczotem pokrywy, można pokombinować i jakoś odczepić ten plastik na samej górze ;)
kuba.goller Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 Ja założyłem u siebie OCT, choć mam nowa pokrywe z ASO, dość sporo syfu się zbiera w nim.
Kubus9114 Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Opublikowano 3 Lipca 2019 3 godziny temu, Jakub991227 napisał: Teoretycznie pokrywa zaworów jest nierozbieralna ale ostatnio po wymianie u mnie na sprawną, wziąłem starą która była i tak na śmieci pod młotek i kilka razy uderzyłem w plastikowy okrąg to idealnie na krawędzi całe kółko ładnie odeszło, jakby było tam klejone. Czyli jakby się postarać to bez rozcinania brzeszczotem pokrywy, można pokombinować i jakoś odczepić ten plastik na samej górze Skoro ktos wymyslil ze moze sie da wymienic to moze pocwicze jak bys mial jeszcze ta stara pokrywe podeslal bys zdiecia jak to wyglada po sciagnieeciu tej pokrywki czy sa jakies zatrzaski
Jakub991227 Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 Cała membrana trzyma się na takim pierścieniu, podważyłem go i cale zeszło, od góry jest sprężyna i ten plastik ale nie pamiętam już jak to wyglądało bo mi gdzieś sprężyna zginęła
Kubus9114 Opublikowano 4 Lipca 2019 Autor Opublikowano 4 Lipca 2019 Tak jak to masz sciagniete to pokrywe idzie wcisnac spowrotem czy trzeba przykleic
Jakub991227 Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 Na pewno trzeba będzie na coś przykleić lub uszczelnić, nie mam jak sprawdzić tego bo denka też już nie mam. Na aukcji na przedostatnim zdjęciu jest pokazane prawdopodobnie że aby wypchnąć to denko, trzeba włożyć coś przez ten otwór i jakoś wypchnąć.
Gość Opublikowano 8 Lipca 2019 Opublikowano 8 Lipca 2019 Jakub doszła membrana? Zadziałałeś coś? Może jakiś tutorial zrób?
Kubus9114 Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Opublikowano 8 Lipca 2019 Przyszla ale jeszcze nie mialem kiedy zrobic jak cos dam znac
Rekomendowane odpowiedzi