Pandzior Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 mam problem z moją audi a4 auto przed wymianą opon ściągało w prawo, został wymieniony wahacz i opony na letnie ustawiona zbierzność i nadla sciagało, po zamianie lewego koła na prawe autko ściąga w dróga stronę. czy przyczyna może być uszkodzenie mechaniczne felgi czy raczej opony do wymiany, te co mam to uzywki.
lmatys Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 mam problem z moją audi a4 auto przed wymianą opon ściągało w prawo, został wymieniony wahacz i opony na letnie ustawiona zbierzność i nadla sciagało, po zamianie lewego koła na prawe autko ściąga w dróga stronę. czy przyczyna może być uszkodzenie mechaniczne felgi czy raczej opony do wymiany, te co mam to uzywki. moze byc opona...choc slyszalem o przypadku bijącej feli przez ktora sciagalo...ja stawiam na opony... Pozdro.
areckid Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Stawiam na opony, poszukaj wybrzuszen itp. Postaraj sie zamienic kola przod na tyl i wtedy sprawdz.
danio151 Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 podłacze się do tematu i zapytam co jest? po wymianie wahacza prawego górnego z przodu i wymianie łożyska w lewej zwrotnicy (zwrotnica oczywiście wymontowana była) autko jedzie prosto nie ściąga ,a kierownica ma lekki przechył na prawo. Niby nic ale trochę to denerwuje, dodam że nie były ruszane końcówki drążków i nawet dziś sprawdzałem zbierzność która jest ok. :exclaim: :frown:
wojtek26 Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 Musisz ustawić zbieżność bo nie jest wyregulowana w środkowym położeniu kierownicy
danio151 Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 Tak ale przed wymianą kierownica była prosta i zbieżność była ok, a teraz zbieżność też jest ok tylko ta kierownica się przestawiła. (może to wina tego wahacza bo zamontowałem optimal za 82 pln.) [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 27-03-2007, 11:19 ] jesli kolega nie zapozna sie z regulaminem to bedzie ostrzezenie
grzesioo Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 Tak ale przed wymianą kierownica była prosta i zbiezność była ok, a teraz zbiezność też jest ok tylko ta kierownica się przestawiła. (może to wina tego wahacza bo zamontowałem optimal za 82 pln.) Po prostu gość który ustawiał Ci zbieżność jest słabym fachowcem. Jedź do niego niech to poprawi. Powinien o tym pamiętać, że musi ustawić zbieżność na wyprostowanej kierownicy. [ Dodano: 27-03-2007, 14:09 ] mam problem z moją audi a4 auto przed wymianą opon ściągało w prawo, został wymieniony wahacz i opony na letnie ustawiona zbierzność i nadla sciagało, po zamianie lewego koła na prawe autko ściąga w dróga stronę. czy przyczyna może być uszkodzenie mechaniczne felgi czy raczej opony do wymiany, te co mam to uzywki. może to po prostu różnica w ciśnieniu w kole. Sprawdzić nie zaszkodzi.
Gość spedyt Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 może to po prostu różnica w ciśnieniu w kole. Sprawdzić nie zaszkodzi. Ciśnienie to bardzo ważna sprawa
Rekomendowane odpowiedzi