Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Czy sportowe zawieszenie z passata B5 będzie pasowało do A4 B5 ?

Recommended Posts

Posted

Czy zawias z passata b5 rok ok 98 (sedan) podpasuje do a4 b5 z 98r (Avant) ? Mam możliwość wymiany, albo całe spr+amor lub same springi, można iść na taki układ ?

Posted

kori może pomoże Ci info że amory standardowe nie sport pasują w sedanie ale w avancie nie wiem ( w sedanie sam zamieniałem to wiem na 100%-i to kompletny amor-tylko się wykręca stary i wkręca "nowy") może podjedz do ASo i zapytaj?!

Posted

Zapewne zmieniałeś przód bo jest w obu autach identyk lecz tył jest inaczej skonstruowany, w Audi amor jest w sprężynie walcowej natomiast w VW amor jest obok spirali baryłkowej. Wiec 1/2 zamierzonego sukcesu. Lipa.

Posted

Przod pasuje,tyl audi jest na kolumnach Mcphersona,natomiast w pasku sprezyny sa obok.

Posted

tył nie pasuje na 100%

Posted

to ja chyba mam inne auto bo założyłem dzisiaj gwint supersporta z paska B5, założyłem cały tył i wszystko pasuje, przodu nie zdążyłem, a wiem to stąd że posiadam z paska bo TUV dostałem, i na necie identyczny gwint o takich numerach jest właśnie do paska :tongue4:

Posted

Zapewne zmieniałeś przód bo jest w obu autach identyk lecz tył jest inaczej skonstruowany, w Audi amor jest w sprężynie walcowej natomiast w VW amor jest obok spirali baryłkowej. Wiec 1/2 zamierzonego sukcesu. Lipa.

tak tylko przódv w tyłu w Pasku rzeczywiście sprężyna jest obok

Posted

To dlaczego na wiekszosci aukcji na allegro pisza ze od A4 pasuje do Passata b5 :mysli: nie wiedza co sprzedaja ??

Posted

oto ta moja specyfikacja...

http://www.kupplung.de/DMS/DE/me_teile/5051vw.pdf

klikać a otworzy się na stronce :tongue4:

szczerze to kupowałem na ślepo, też pisało że passat i do Audi, no ale tak ludzie myślą i wypisują bo każdy twierdzi że pasek i A4 to te same auto... :polew:

ps. jeździ się BOSKO :> :kox:

Posted

ja też mam gwint od passka i jakoś dało się założyć i jeździ się kox :good:[br]Dopisany: 22 Marzec 2009, 22:52_________________________________________________ps. Pucek wreszcie... :naughty::decayed::good:

Posted

ja też mam gwint od passka i jakoś dało się założyć i jeździ się kox :good:[br]Dopisany: 22 Marzec 2009, 22:52_________________________________________________ps. Pucek wreszcie... :naughty::decayed::good:

Jak zalozyles zawias od passka jak on ma osobno sprezyne i amortyzator :mysli:

Bo tez mam mozliwosc kupienia gwintu od passka ale boje sie nie spasi ni jak ten tyl :chytry:

Posted

nic nie miałem osobno amor i sprężyna były razem , musiałem jedynie tulejkę z A4 do tyłu zakupić, a raczej znaleźć na szrocie i wszystko pasowało , gwint ściągnięty z passata anglika , najpierw kumpel jeździł na nim w A4 później mi odsprzedał.

Posted

To ja juz nic nie wiem wszyscy mowia ze w passacie sprezna i amor jest osobno, a ty mowisz ze miales razem :mysli:

Posted

To ja juz nic nie wiem wszyscy mowia ze w passacie sprezna i amor jest osobno, a ty mowisz ze miales razem :mysli:

dla pewności jeszcze raz spytam kumpla o tego passata ale na pewno mówił ,że z niego pochodzi gwint.
Posted

moze passat 4 motion??

Posted

Przód pasuje na 100%,a tył na 100% nie pasuje.Z tyłu Passat ma osobno amor(w amorku nie ma tzw.talerzyka pod sprężyne) i osobno sprężyne.Nie ma opcji,żeby to założyć do a4,bo tam amorek jest razem ze sprężyną.Często w aukcjach ludzie piszą bzdury,nie wiedzą,co sprzedają:(

Posted

Może trochę zmienię temat ale mam możliwość zamienienia się zawieszeniami tzn sprężynami i amorami. Chodzi o to, że ja w moim sedanie (1998r) mam standard, a znajomy w avancie (2000r) ma lekką "glebę" (nie gwint!!!). A powinno być odwrotnie:D To ja chcę "glebę" a on nie:) Z tym, że zastanawiam się czy będzie pasować?? przód na pewno ale co z tyłem?????

Posted

Z tylu może nie być tulejek na dolnym mocowaniu , przekladasz ze swojego i reszta jest p&p :wink: