Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alufelgi 17 Et 25 w B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim. Spodobały mi się felgi ale niestety mam wątpliwości w Audi B5 przy zawieszeniu 1BE felgi 17 cali 7j szer ET 25. Podejda np przy węzszych oponach 205/50 lub chociaż 215? Ktoś ma może coś takiego. Z góry Dzięki za odp. 

Edytowane przez szwecja2007

Opublikowano

Jeśli masz felgi 17cali 7J to opcjonalnie opony 215/45/ ale nie polecam.

• Opony 215/45/ tyle samo kosztują to 225/45/ a prawie tyle samo zużywają paliwa , podobne opory toczenia i podobnie szumią ale 225/45/ mają lepszą przyczepność niż 215/45/. Dlatego nie polecam 215/45/ [tylko dlatego cena].
  • Warto poszukać felgi 17cali z 7,5J na opony 225/45/ .Naprawdę polecam. 
  • ET to nie jest problem [wystarczy sprawdzić , policzyć a później dokupić dystanse].
  • Nie zapomnij o Rantach ?

Testowałem kilka opon do P406 8C ?

Edytowane przez Michagm
Dodatkowo

Opublikowano
3 godziny temu, Michagm napisał:

ET to nie jest problem [wystarczy sprawdzić , policzyć a później dokupić dystanse].

Dystansem nie zwiększy ET.

Nie wiem jak w B5 ale 25 to już dużo przy błotniku, a nawet za.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie 25 przy 7j to tak na styk chyba wyjdzie, poszukam chyba coś bezpieczniejszego między 35 a 45. Myślałem że może ktoś próbował felgi z takim Et w b5......... Kolega ma et 28 przy felgach 19 8j w b7 wymierzone co do milimetra wyglądają super ale tutaj to inna bajka 

Edytowane przez szwecja2007

Opublikowano

Zalezy od wysokości zawieszenia, te 7J jest to za mało by myśleć o takim et, ponieważ nawet jak zjedziesz w dół to opona Cie zablokuje(musi być naciąg, a przy tej szerokosci nie da sie go zrobić.

Ja przymierzałem ET25 dla 9,75/18 siada wręcz idealnie, ale obnizenie -100. Im nizej tym bardziej robi sie negatyw. Róznica wzgledem twoich felg to 2,75cala x 2,54cm = 7cm. Więc na strone jest 3,5cm różnicy wzgledem mojej przymiarki. Wejsć wejdzie ale gleba na styk z rantem aby można było skręcać. dodam że 18/7,5cala z et40 było bardzo schowane przy -100, ale i nie spręcało, opona waliła w błotnik.

Opublikowano
  • Autor

No nic będę szukał 17 7,5 z et 37 w górę podobno będą pasowaly bez problemu ale też pewnie trzeba będzie to zweryfikować