Magdalenah Opublikowano 22 Lipca 2019 Opublikowano 22 Lipca 2019 Weekend z Audi E-tron - 4rings.pl 4RINGS.PL Po raz pierwszy projekt Kamila Łabanowicza zaprezentowano światu w roku 2016. Concept nosił nazwę Audi e-tron quattro. Patrzyłam na to jak na dzieło sztuki arty 2
dekiel 13 Opublikowano 27 Lipca 2019 Opublikowano 27 Lipca 2019 Jeżdzi tego już troche w Norwegii jak i innych 'elektryków'. Żyją w z godzie z naturą i mają kasę na nowe technologie / stacje ładowania/ . TESLA bryluje tu ale audików coraz więcej. Mnie ciekawi taka kwestia jak zewnętrzna kamera 'zamiennik' lusterka zastrajkuje co wtedy? W ogóle wyglada to jak przerost formy na d treścią ekran wielkości normalnego lusterka jest na drzwiach w środku i, troche to wygląda jak scena z durnej komedii Mella Brooksa 'Spaceballs' gdzie on sam ma przejść do następnego pomieszczenia stacji kosmicznej wchodząc do czegoś przypominającego kabinę prysznicową 'głos z góry' pyta czy teleportować a on odpowiada , 'nie sam przejdę' wychodząc z kobiny i ...otwierając drzwi do następnego pomieszczenia. Taki właśnie przerost formy nad treścią tu jest wg mnie lusterko wewnątrz a mogłoby być z zewnątrz bez tych kabli i kamer
Hugo Opublikowano 27 Lipca 2019 Opublikowano 27 Lipca 2019 Godzinę temu, dekiel 13 napisał: Mnie ciekawi taka kwestia jak zewnętrzna kamera 'zamiennik' lusterka zastrajkuje co wtedy? To trzeba będzie usunąć usterkę. Do czasu naprawy wystawiasz głowę przez okno i sprawdzasz czy coś jedzie. Godzinę temu, dekiel 13 napisał: Taki właśnie przerost formy nad treścią tu jest wg mnie lusterko wewnątrz a mogłoby być z zewnątrz bez tych kabli i kamer Wirtualne lusterka zewnętrzne to opcja dodatkowa. Nie chcesz to nie bierzesz i masz tradycyjne.
dekiel 13 Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 To zamawiam z lusterkami klasycznymi , oglądanie się do tyłu bo kamera nawaliła w takim aucie nie uchodzi po za tym może być niebezpieczne. ? Po za tym ciekawe jak DEKRA dopuściła do ruchu auto z wystającą kamerą na 'desce' , która w momencie uderzenia np. rowerzysty czy pieszego praktycznie odcina mu ramię co przy klasycznym owalnym lusterku raczej by nie skutkowało takimi obrażeniami. /No ale widocznie to się jakimś cudem nie stanie skoro takie 'żelazko' już jezdzi po drogach z tym śmiesznie wyglądającym gadżetem/.
Hugo Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 25 minut temu, dekiel 13 napisał: To zamawiam z lusterkami klasycznymi , oglądanie się do tyłu bo kamera nawaliła w takim aucie nie uchodzi po za tym może być niebezpieczne. ? Pojeździłem przez weekend i zdecydowanie wziąłbym wirtualne lusterka. Fajnie to działa i fajnie wygląda. Lubię gadżety i to czy coś może się zepsuć, schodzi na dalszy plan. 37 minut temu, dekiel 13 napisał: Po za tym ciekawe jak DEKRA dopuściła do ruchu auto z wystającą kamerą na 'desce' , która w momencie uderzenia np. rowerzysty czy pieszego praktycznie odcina mu ramię co przy klasycznym owalnym lusterku raczej by nie skutkowało takimi obrażeniami. /No ale widocznie to się jakimś cudem nie stanie skoro takie 'żelazko' już jezdzi po drogach z tym śmiesznie wyglądającym gadżetem/. Lexus ES też ma takie rozwiązanie. Mercedes i BMW również prezentowało wirtualne lusterka i już niebawem pojawią się w ich autach. Widziałem też takie rozwiązanie, prezentowane w ciągnikach siodłowych.
dekiel 13 Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Wg mnie to tylko gadżet fajnie wyglądający , coś nowego. Niemniej jednak 5ta fota od dołu autorki tematu może dawać do myślenia.....
vertus69 Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 W dniu 28.07.2019 o 07:19, dekiel 13 napisał: Po za tym ciekawe jak DEKRA dopuściła do ruchu auto z wystającą kamerą na 'desce' , która w momencie uderzenia np. rowerzysty czy pieszego praktycznie odcina mu ramię co przy klasycznym owalnym lusterku raczej by nie skutkowało takimi obrażeniami Przecież kamera złoży się tak samo jak tradycyjne lusterko albo jeszcze szybciej (mniejsza bezwładność). Nie rozumiem gdzie problem? 1
dekiel 13 Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Tradycyjne lusterko ma inny kształt , obły zobacz fotę nr 5 od dołu . Wysięgnik kamery z nią samą zanim się złoży uderzy w ramię np. i dokona wiecej szkód niż płaskie czy obłe lusterko.
Magdalenah Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 W dniu 27.07.2019 o 07:54, dekiel 13 napisał: Jeżdzi tego już troche w Norwegii jak i innych 'elektryków'. Żyją w z godzie z naturą i mają kasę na nowe technologie / stacje ładowania/ . TESLA bryluje tu ale audików coraz więcej. Mnie ciekawi taka kwestia jak zewnętrzna kamera 'zamiennik' lusterka zastrajkuje co wtedy? W ogóle wyglada to jak przerost formy na d treścią ekran wielkości normalnego lusterka jest na drzwiach w środku i, troche to wygląda jak scena z durnej komedii Mella Brooksa 'Spaceballs' gdzie on sam ma przejść do następnego pomieszczenia stacji kosmicznej wchodząc do czegoś przypominającego kabinę prysznicową 'głos z góry' pyta czy teleportować a on odpowiada , 'nie sam przejdę' wychodząc z kobiny i ...otwierając drzwi do następnego pomieszczenia. Taki właśnie przerost formy nad treścią tu jest wg mnie lusterko wewnątrz a mogłoby być z zewnątrz bez tych kabli i kamer W standardzie tego przerostu formy nad treścią nie ma. Opcja za dopłatą
Magdalenah Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 W dniu 29.07.2019 o 20:33, dekiel 13 napisał: Tradycyjne lusterko ma inny kształt , obły zobacz fotę nr 5 od dołu . Wysięgnik kamery z nią samą zanim się złoży uderzy w ramię np. i dokona wiecej szkód niż płaskie czy obłe lusterko. Nie wiem o czym mówisz, składa się normalnie jak i zwykłe. Samochody są dostępne w salonie i można sobie obejrzeć. Skąd pomysł na takie katastroficzne scenariusze ?
dekiel 13 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 22 minuty temu, Magdalenah napisał: Nie wiem o czym mówisz, składa się normalnie jak i zwykłe. Samochody są dostępne w salonie i można sobie obejrzeć. Skąd pomysł na takie katastroficzne scenariusze ? Uderz się otwartą dłoni a i uderz się jej kantem. 5ta fota od dołu o tym mówię. Oczywiście, że się złoży to Einsteinem nie trzeba być aby to stwierdzić. Mieszkam w Norwegii i trochę tych elektryków tu jeżdzi , mimo że norwegowie mają sporo kasy i lubią gadżety to egzemplarza z kamerą nie widziałem.Tyle w temacie.
Hugo Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 19 minut temu, dekiel 13 napisał: Uderz się otwartą dłoni a i uderz się jej kantem. Już. Uderzyłem i co teraz? Co miało się stać? Rękę mam i nie odpadła. Nawet siniaka nie ma, a uderzyłem mocno. Lusterko się złożyło i tyle. 24 minuty temu, dekiel 13 napisał: Mieszkam w Norwegii i trochę tych elektryków tu jeżdzi , mimo że norwegowie mają sporo kasy i lubią gadżety to egzemplarza z kamerą nie widziałem.Tyle w temacie. To nie znaczy, że ich tam nie ma. Tyle w temacie. 1
black4 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Witajcie, Magdalenah dzięki za obszerną foto relacje z testów ? Btw. Kompletnie nie rozumiem dywagacji kolegów nad systemem kamer zamiast lusterek. Jeśli klientowi ta opcja nie odpowiada ma możliwość wyboru klasycznych lusterek. Pomijając ww kwestie wrażenia z jazdy E-tron'em niepowtarzalne. Jazda tak mocnym elektrykiem jeszcze w 4x4 to b.specyficzne doznanie. Przy sporych gabarytach w 3 osoby auto już w trybie D wystrzeliwuje jak z procy. Na dopiero S jest killer. Ciężko znaleźć auto które do ok. 70 kmh. będzie w stanie dorównać przyspieszeniem. A to przecież cieżkawy SUV-ik a nie wyścigówka. Potężny moment obrotowy dostępny w każdym zakresie obrotów przy praktycznie bezgłośnej pracy silników robi niesamowite wrażenie. Skrętna tylna oś niesamowicie zacieśnia zakręt. Przy parkowaniu aż nie chce się wierzyć jak tak duże auto jest zwinne. Polecam umówić się na jazdę próbną i samemu przetestować. Duża dawka emocji gwarantowana ? Pozdrawiam ?
dekiel 13 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 5 godzin temu, Hugo napisał: Już. Uderzyłem i co teraz? Co miało się stać? Rękę mam i nie odpadła. Nawet siniaka nie ma, a uderzyłem mocno. Lusterko się złożyło i tyle. To nie znaczy, że ich tam nie ma. Tyle w temacie. Cała dyskusja z mojej strony na temat tego 'nowoczesnego' gadżetu była tylko lużną sugestią 'co by było gdyby', sugerując się min, 5 zdjęciem od dołu ..... Widziałem 6 egzemplarzy być może nr 7 będzie z tym gadżetem , fakt naprawdę nie przewidziałem ,że tak może być bo Norwegia jest dość rozległa.
Rekomendowane odpowiedzi