Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1.6 ADP] Jakie polecacie żarowki H1 do halogenów w lampach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Lampy mam przed liftowe i w nich posiadam halogeny. Chciałbym aby świeciły one na biało. Jakie żarówki polecacie?

Opublikowano

W halogenach chyba są H11 a nie H1 jak w temacie :mysli: Polecam Philipsa :good:

Opublikowano

H11 :shocked:

Opublikowano

Nie nie właśnie że są H1. Szukałem juz na allegro ale nie znalazłem philips z białym światłem

Opublikowano

nie wiem jak H1... ale jak kupiłem postojówki H6W to niewiele mają one z białym do czynienia... żółte jak nic (mowa oczywiście o tych philipsach)

Opublikowano

Bo one nie mają białej barwy. Mają barwę 4000K czyli jedynie zbliżoną do białej. I jak je założyłeś do xenonów to przy nich wyglądały na żółte ale z kolei przy zwykłych żarówkach wyglądają na białe.

Opublikowano

Tak wiec te philips Bluevision mimo iż są barwy niebieskiej dają światło białe dobrze rozumię? Sory że tak sie czepiam tego koloru ale dla mnie jest to ważne gdyż nie posiadam ksenonu a zwykle lampy i nie chce robić wiochy że niby mam ksenony. :wink4: .

Opublikowano

Tak wiec te philips Bluevision mimo iż są barwy niebieskiej dają światło białe dobrze rozumię? Sory że tak sie czepiam tego koloru ale dla mnie jest to ważne gdyż nie posiadam ksenonu a zwykle lampy i nie chce robić wiochy że niby mam ksenony. :wink4: .

To Bluevision będą odpowiednie :good: Sam miałem takie w starych lampach i świeciły na biało a nie na niebiesko jak nazwa wskazuje :wink4:

Opublikowano

Dzięki Dibo za fachową radę. Kupię te philipsy Bluevision. Pozdrawiam :hi: :hi:.

Opublikowano

jak kupisz napisz jak te bluevision Ci sie sprawuja.czytalem w "motorze" ze bardzo mala maja zywotnosc.zrobili test i po 100 h pracy juz slabiej swiecily. test wygraly zarowki bosha.

Opublikowano

Może jutro kupię jak mi się uda. Z użytkowania będę zdawał relację :wink4: