Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l Czy w mojej B 8 niezapięcie pasów równa się z nie wystrzeleniem poduszek moja Pani jest w ciązy takze chcialbym ogarnac temat z góry dziękuję. Pozdr
Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l niech Twoja Pani zapina pasy i nie cuduje przy kolizji z predkoscia 40km/h wyleci razem z przednia szybą
Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l Autor Dziękuję za troskę, wiem w czym rzecz. Ale pytam z ciekawości czy nie zapięcie równa się nie wystrzeleniem poduszek pozdr.
Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l 7 godzin temu, rados1000 napisał: Dziękuję za troskę, wiem w czym rzecz. Ale pytam z ciekawości czy nie zapięcie równa się nie wystrzeleniem poduszek pozdr. Owszem tylko do czego zmierzasz bo nie rozumiem
Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l Jak nie masz w schowku możliwości wyłączenia poduszki (właśnie w przypadku przewożenia dziecka lub kobiet w ciąży jest tam pokrętło) to wystrzeli przy mocnym dzwonie. Swoją drogą ta poduszka ma uchronić głowę pasażera, nie pamiętam aby leciało to w stronę brzucha. Do tego lepiej jest mieć ten pas zapięty. Lekka stłuczka czy ostre hamowanie i jak poprzednicy piszą, poleci na szybę, a tak to nawet przy luźnym pasie ewentualnie skórę na barku obetrzy.
Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l Autor 18 minut temu, Langista napisał: Jak nie masz w schowku możliwości wyłączenia poduszki (właśnie w przypadku przewożenia dziecka lub kobiet w ciąży jest tam pokrętło) to wystrzeli przy mocnym dzwonie. Swoją drogą ta poduszka ma uchronić głowę pasażera, nie pamiętam aby leciało to w stronę brzucha. Do tego lepiej jest mieć ten pas zapięty. Lekka stłuczka czy ostre hamowanie i jak poprzednicy piszą, poleci na szybę, a tak to nawet przy luźnym pasie ewentualnie skórę na barku obetrzy. 55 minut temu, Dev napisał: Owszem tylko do czego zmierzasz bo nie rozumiem Czego nie rozumiesz? Myślę że treść nie jest zagmatwana chyba że nie masz pojęcia w temacie. Zadałem pytanie czy poduszki powietrzne przednie aktywują się tylko wówczas po zapięciu pasów w Audi A4 B8 pozdr.
Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l Autor No to się dowiedziałem:) zaraz Mi będziecie pisać że poduszka wystrzeli w auto sąsiada Panie Langista nie wiem czy Pan wie ale w autach takich ja B8 mamy już aktywny pas który przy wypadku potrafi połamać rzebra A wiemy że pas leży na brzuchu i klatce piersiowej A co do poduszki nie ublizając nikomu to powinna pier... co niektórch w cymbał żeby zaczął czytać ze zrozumieniem pozdr. Moje pytanie nadal pominięte A tyle innych rzeczy się dowiedziałam ??
Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l Twoje pytanie było stricte Januszowe więc się dowiedziałeś ile trzeba.
Opublikowano 8 Sierpnia 20197 l Autor Ja już odpowiedź znalazłem a ,Wy dalej nie widzicie pytania pozdrawiam ?
Opublikowano 9 Sierpnia 20197 l Usiądzie na miejscu pasażera to i tak wywali poduchę o ile auto posiada czujnik „obciążenia”... kup jej pas dla ciężarnej i po sprawie...
Opublikowano 11 Sierpnia 20197 l Polecam takie adaptery używaliśmy i Żona nie narzekała że są niewygodne https://beta.smyk.com/p/besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy-i3661762