Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pasy bezpieczeństwa a ciąża ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w mojej B 8 niezapięcie pasów równa się z nie wystrzeleniem poduszek moja Pani jest w ciązy takze chcialbym ogarnac temat z góry dziękuję. Pozdr

Opublikowano

niech Twoja Pani zapina pasy i nie cuduje

przy kolizji z predkoscia 40km/h wyleci razem z przednia szybą

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za troskę, wiem w czym rzecz. Ale pytam z ciekawości czy nie zapięcie równa się nie wystrzeleniem poduszek pozdr.

Opublikowano
7 godzin temu, rados1000 napisał:

Dziękuję za troskę, wiem w czym rzecz. Ale pytam z ciekawości czy nie zapięcie równa się nie wystrzeleniem poduszek pozdr.

Owszem tylko do czego zmierzasz bo nie rozumiem

Opublikowano

Jak nie masz w schowku możliwości wyłączenia poduszki (właśnie w przypadku przewożenia dziecka lub kobiet w ciąży jest tam pokrętło) to wystrzeli przy mocnym dzwonie. Swoją drogą ta poduszka ma uchronić głowę pasażera, nie pamiętam aby leciało to w stronę brzucha. Do tego lepiej jest mieć ten pas zapięty. Lekka stłuczka czy ostre hamowanie i jak poprzednicy piszą, poleci na szybę, a tak to nawet przy luźnym pasie ewentualnie skórę na barku obetrzy.

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, Langista napisał:

Jak nie masz w schowku możliwości wyłączenia poduszki (właśnie w przypadku przewożenia dziecka lub kobiet w ciąży jest tam pokrętło) to wystrzeli przy mocnym dzwonie. Swoją drogą ta poduszka ma uchronić głowę pasażera, nie pamiętam aby leciało to w stronę brzucha. Do tego lepiej jest mieć ten pas zapięty. Lekka stłuczka czy ostre hamowanie i jak poprzednicy piszą, poleci na szybę, a tak to nawet przy luźnym pasie ewentualnie skórę na barku obetrzy.

55 minut temu, Dev napisał:

Owszem tylko do czego zmierzasz bo nie rozumiem

Czego nie rozumiesz? Myślę że treść nie jest zagmatwana chyba że nie masz pojęcia w temacie.  Zadałem pytanie czy poduszki powietrzne przednie aktywują się tylko wówczas po zapięciu pasów w Audi A4 B8 pozdr. 

Opublikowano
  • Autor

No to się dowiedziałem:) zaraz Mi będziecie pisać że poduszka wystrzeli w auto sąsiada Panie Langista nie wiem czy Pan wie ale w autach takich ja B8 mamy już aktywny pas który przy wypadku potrafi połamać rzebra A wiemy że pas leży na brzuchu i klatce piersiowej A co do poduszki nie ublizając nikomu to powinna pier... co niektórch w cymbał żeby zaczął czytać ze  zrozumieniem pozdr. Moje pytanie nadal pominięte A tyle innych rzeczy się dowiedziałam ??

Opublikowano

Twoje pytanie było stricte Januszowe więc się dowiedziałeś ile trzeba.

Opublikowano
  • Autor

Ja już odpowiedź znalazłem a ,Wy dalej nie widzicie pytania pozdrawiam ?

Opublikowano

Usiądzie na miejscu pasażera to i tak wywali poduchę o ile auto posiada czujnik „obciążenia”...  

kup jej pas dla ciężarnej i po sprawie... 

Opublikowano

Polecam takie adaptery używaliśmy i Żona nie narzekała że są niewygodne 

https://beta.smyk.com/p/besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy-i3661762