Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy da się zregenerować wahacz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ćwierka mi wahacz ten na którym opiera się amortyzator, kiedy skręcam kołami . dźwięk wydobywa się z tej gulajki co przykręca się ją do zwrotnicy . czy da się to jakoś nasmarować ?

Opublikowano

wpuść tam trochę oleju za pomocą strzykawki :wink4:

Opublikowano
  • Autor

wpuściłem tam smaru strzykawką i jest ok tylko jest kłopot z założeniem opaski na gumę

Opublikowano

ćwierka mi wahacz ten na którym opiera się amortyzator, kiedy skręcam kołami . dźwięk wydobywa się z tej gulajki co przykręca się ją do zwrotnicy . czy da się to jakoś nasmarować ?

To już możesz się pomału rozglądać za nowym bo długo nie pociągnie.[br]Dopisany: 15 Marzec 2009, 19:28_________________________________________________No i tych prostych dolnych nie regeneruj się.

Opublikowano

nie wolno smarować, a strzykawka to delikatnie z igiełką i tylko doraźnie na dzień, dwa. Odnośnie regeneracji to się sprawdza widziałem regenerowany wahacz po 50 tyś i był super. Dobry zakład jest w Zielonce pod wawą, dajesz im swoje, a oni oddają Ci gotowe, po 70 zł dolne, po 50 górne, pozdro. :hi:

Opublikowano

może ewentualny kontakt do tego zakładu w zielonce ?

Opublikowano

Chłopie, czy to się opłaca jak zamienniki w kompletach na allegro kupujesz po 500 zł - 8 wahaczy 2 końcówki i 2 łączniki.

Opublikowano

ale to Ci to za 500 zł tyle nie wytrzyma, eksperymentowałem 18 tyś km :gwizdanie: i złom!

Opublikowano

Witka

Ja bym nie kombinował ponieważ jestem po przejściach :slina: dzisiaj urwał mi się wahacz i na szczęście że akurat hamowałem i miałem małą prędkość. Urwał mi się dolny po lewej stronie w dodatku po założeniu okazuje się że prawdopodobnie przegub wysiadł bo auto nie chce jechać. Ale jutro tym się zajmę. Także odradzam wwszystkie podróbki i regenerowanie

Pozdrawiam

Opublikowano
Także odradzam wwszystkie podróbki i regenerowanie

ale urwał Ci się bo regenerowany, czy po prostu przez Twoje niedbalstwo i zaniedbanie? :gwizdanie:

Opublikowano

robitech, w niedziele i moj dokonał zywota (przy 80km/h), jak kupowałem wahacz to sprzedawca tez miał a4 i powiedziałe ze jego urwał sie w tym samym miejscu:( jak widac alumiuniowa konstrukcja nie jest wskazana na nasze drogi :wallbash:

prawdopodobnie rozleciał Ci sie jeszcze przegub wew co wchodzi do skrzyni, sprzedawany w całości razem z półosią koszt 700zl, dodatkowo u mnie do malowania jeszcze prog i błotnik :thumbdown:

035eabf551c95dd2med.jpg

a zabawa w regeneracje pewnie tez sie tak skonczy: moj nie był regenerowany

4ee751506bc4d364med.jpg

Opublikowano

widziałem regenerowany po 50 tyś i był gites,

dużo stresu przy takiej przygodzie?

Opublikowano

Dla tych którzy uważają że zabawa w regeneracje wahaczy kończy się jak przygoda kolegi to się grubo mylą jeśli robi to porządna firma np taka do której ja oddaje swoje to żywotność wahaczy jest o wiele dłuższa niż tych z najwyższej półki. Ja śmigam na zregenerowanym zawieszeniu już 30tys km i bajka zero stuków itp na przeglądzie też nic nie wykryli a niedawno wymieniałem łożysko i sprawdziłem sobie stan wahaczy i się zdziwiłem bo były w idealnym stanie :decayed:

Opublikowano

A ja kupilem komplet za 120€ narazie mam 20tys najechane i jest dobrze pojezdze powiem jak dlugo wytrzymaly.

Opublikowano

A ja kupilem komplet za 120€ narazie mam 20tys najechane i jest dobrze pojezdze powiem jak dlugo wytrzymaly.

Pamiętasz może firmę?

Opublikowano

ja odaje swoje to od razu dostaję zrobione i jak do tej pory było wszystko robione na orginałach

Opublikowano

a gadali na te master sporty?

Opublikowano

Witam

Auto zrobione wymieniłem przegub bo się rozleciał koszt z robocizną 180 zł a co do wahaczy to sprzedający twierdził że były regenerowane. Musze kupić teraz cały komplet i bedzie spokój a zdecyduje się chyba na MASTER Sport. Po tym zdarzeniu zraziłem się do aluminium zobacze co dalej może sprzedam moją niunie

tomasz-gorz witam w klubie :hi: