LUCAS Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Panowie (i panie) znawcy tematu. Jako ze jestem laikiem w kwestiach technicznych dotyczacych fel i doboru opon mam nadzieje tutaj znalezc odpowiedz na nurtujace mnie pytanie. Mianowicie, czy do takich felg (lub podobnych o takiej szerokosci) http://www.allegro.pl/item177925060_sliczne_felgi_z_oponami_17_5_x112_jak_nowe.html bede mogl zalozyc opony 205 lub 215. Boje sie ze gdyby moja a4 miala jezdzic na 225 meczylaby sie niemilosiernie a i moze jakies obcierki by byly. Wielkie dzieki za pomoc. z pozdrowieniami,
Gość spedyt Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 215/45R17 albo 205/50R17 to najlepsze rozmiary Boje sie ze gdyby moja a4 miala jezdzic na 225 meczylaby sie niemilosiernie a i moze jakies obcierki by byly. Nie będzie obcierki, mam 235 i nic nie obciera Spytaj sprzedawcę o wymiar ET
driv Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Witam proponuje szukać oryginalnych felg do danego modelu, wtedy na pewno będą ładnie wyglądać, a co do rozmiaru samych opon proponuje max 205 bo przy silniku 1,6 to efekt z szerokich opon może być odwrotny Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi