Ziomal1985 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Witam. Mam pytanie jak w temacie. Jaki jest prawidłowy poziom płynu w zbiorniku wspomagania, u mnie na zimnym silniku jest na minimum a na rozgrzanym max. i teraz moje pytanie czy tak ma być czy trzeba zrobić dolewke? Płyn już kupiłem na wszelki wypadek?
k232 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Cały czas powinien być na max poziomie na miarce, być może masz zapowietrzony układ jeżeli na zimnym masz minimum a na ciepłym max
Ziomal1985 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Kurcze jeżeli jest tak jak mówisz to będę musiał spróbować odpowietrzyc. Natomiast wydaje mi się że nic się nie dzieje z układem podczas jazdy, nie zauważyłem niczego podejrzanego porostu rutynowa kontrola tylko, że zawsze wcześniej na ciepłym sprawdzałem..
k232 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Ale jednak coś nie tak z tym poziomem.
mszark Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Płyn się rozszerza pod wpływem temperatury, tak samo płyn chłodniczy jak i olej w silniku. Na ciepłym i zimnym zawsze będzie różnica w poziomach.
Rekomendowane odpowiedzi