Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Usunięcie zamków z drzwi - zabezpieczenie antykradzieżowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem... szukałem i nie znalazłem...

Wpadł mi do głowy pomysł aby usunąć zamki z drzwi i kierowcy i pasażera w celu utrudnienia potencjalnym złodziejaszkom dostanie się do auta (zbicie szyby to już jakaś oznaka dla otoczenia). I tu pytanko czy to ma sens bo być może nie ma.Jeżeli ma to gdzie dostane jakieś zaślepki. Oczywiście myślałem także o odcięciu zapłonu lub/i pompki paliwa metodą pstryczka elektryczka, szukałem czytałem i doczytałem tylko tyle że takie informacje mogę dostać na PW, więc jeśli jest taka możliwość to proszę o informację co gdzie i jak.

Pozdrawiam

Opublikowano

Polecam miałem taki patent w Passacie :) jak coś padnie pozostanie bagażnik :polew:

Opublikowano
:mysli: wlasnie myślałem żeby zostawić zamek w bagażniku, do tego jest kilka innych sposobów żeby dostać się do auta "na spokojnie"
Opublikowano

nie wiem czy wszedzie tak jest, ale ja mam tylne fotele składane na kluczyk, takze zebys nie zablokowal sam sobie drogi w awaryjnej sytuacji:D

Opublikowano

usunięcie zamków......chyba tylko dla celów estetycznych bo co do kradziezy to nikt sie juz dzis nie bawi w grzebanie w zamkach.....moim zdaniem gra nie warta świeczki , odcięcie zapłonu jak najbardziej na laików skutkuje

Opublikowano

nalepsze zabezpieczenie to dobre ubezpieczenie :naughty:

jak nie urochomia auta to zdewastuja więc ta sama polka

Opublikowano

Usunięcie zamków, estetycznie może wygląda

Ale możesz mieć problemy z przejściem przeglądu technicznego!. :kwasny:

Auto nie jest kompletne brak klamek! :gwizdanie:

Opublikowano

Nie usunięcie klamek bo niby jak wejść do auta :polew: tylko samych wkładek żeby nie było możliwości zerwania wkładki i wejścia do auta :wink4:

Opublikowano

juz pisałem ze dzis kazdy szanujący sie złodziej :) uzywa łamaka do drzwi , a TY dalej swoje

Opublikowano

juz pisałem ze dzis kazdy szanujący sie złodziej :) uzywa łamaka do drzwi , a TY dalej swoje

no tak ale jak zaślepisz nie ma gdzie go włożyć [br]Dopisany: 17 Marzec 2009, 19:33_________________________________________________

co za teoria :naughty:

Opublikowano

no dzięki panowie i chyba dam sobie spokój z tym usuwaniem zamków :) jeżeli ktoś może niecha napisze na PW coś na temat tego odcięcia zapłonu i pompki paliwa

Opublikowano

Masz pelne fotostory z usuwania bębenków na forum passata.

Mozesz poprostu kupic od angola zaślepki (albo w aso) i zaslepic.... :cool1:

Opublikowano

Ja tylko z prawej strony mam usunięty bębenek. Kiedyś alarm mi zaświrował i autko się zamknęło. A do domku miałem ze 150 km. Więc wiertarka i do dzieła. A potem żeby nie kombinować z nową wkładką zaszpachlowałem otwór w klamce. Myślałem też o drugim ale zdrowy rozsądek mi nie pozwolił. Ty też nie kombinuj.

Opublikowano

Zainwestuj w dobre ubezpieczenie jak boisz się o auto .... w razie czego samochód zastępczy :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...