Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Niedziałające kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój problem polega na tym, że nie świeci mi kontrolka od ciśnienia oleju oraz od hamulców (kontroli klocków hamulcowych), wyciągąłem więc zegary, okazało się, że poprzedni właściciel trochę namieszał tam bo przwody w jednej z wiązek jakie idą do zegarów były poprzecinanane a następnie poskręcane nie wiadomo z jakiego powodu, ale wracając do podświtlania kontrolek, u mnie nie ma żarówek sa natomiast jakies malutkie diody troche wieksze od główki szpilki, a dokładnie mówiac nie ma ich tam, widac, że zostały wyrwane, ktoś tak by cmoże poradził sobie z problemem palących sie kontrolek. Pytanie jaki rodzaj diód jest u mnie zastosowany i czy można je wymieni a raczej dołożyc, dodam ,że zegary mam bez FIS-a, sześc kontrolek umieszczone pomiedzy zegarami. Jeszcze jedno, czy model po face liftingu ma kontrole informująca o nie zapiętych pasach, mi nie świeci a sprawdzałem i dioda tam jest, więc kolejny jakiś błąd :wallbash:

[br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 00:37_________________________________________________albo nikt nie zna odpowiedzi albo nikomu się nie chce odpowiadac na nurtujące mnie pytanie :thumbdown:

Opublikowano

Ciężka sprawa, ale najwyraźniej ktoś chciał coś zatuszować .... kontrolke smarowania ??. Ja u siebie mam akurat żaróweczki ale może poszukaj na allegro może ktoś oferuje takowe diodki. Możesz spróbować zmierzyć napięcie w mijscu gdzie była dioda, albo je zmierzyć na którejś działającej, bedziesz wiedział na jakie są napięcie a wtedy po prostu kupujesz podobną diodę w sklepie elektronicznym. Może kontrolki zapalały się z powodu awarii elektryki a nie z powodu kiepskiej kondycji silnika.... zrób to jak naszybciej i pisz co i jak postaram się pomóc.

A odnośnie tytułu postu : nie masz podświetlenia czy nie działają kontrolki ?? Nazywaj tematy.