Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 TDI PD] Auto zgasło jak jechałem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie i Panie. 

Mam problem z moim audi a4 B6 1.9 TDI 130 km. W trakcie jazdy auto zaczęło się dławic,na gaz nie reagowalo aż w końcu zgasł. Jechałem na 4 biegu,kiedy redukowalem na 3 jechał przez parę sekund normalnie i znowu to samo. Redukcja z 3 na 2 i znowu jechał parę sekund normalnie i znowu się dlawil aż w końcu zgasl. Jeżeli chodzi o paliwo to jest w zbiorniku. Co może być powodem usterki ? 

Opublikowano

Sprawdź przewody idące do filtra paliwa. Ewentualnie zaglądnij na rozrząd. Kiedyś mi się w 80tce przestawił i auto padło nie ruszyło 

Opublikowano

Pierwsze co to sprawdzenie czy na VAGu nie ma żadnych błędów...

Edytowane przez kamil-vag

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jak dusilo silnik nawet na jałowym po lekkim musnieciu gazu winny zawór od egr. Narazie mam go odpietego i jezdzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam podobny problem, jechałem i samochód zgasł po 30 minutach zastanawiania się co jest przyczyną samochód odpalił co pozwoliło dojechać do domu, rano samochód odpalił za pierwszym razem po ujechaniu 2 km zgasł i już tylko cholowanie pozostało, wymieniony filtr paliwa i pompka elektryczna w baku auto po 30 minutach odpala i za chwilę gaśnie, w tym czasie jak autko odpali ładnie wkręca się na obroty i nie kopci, poziom oleju w normie. Zauważyłem że gdy trzymam go na wysokich obrotach jak odpali to nie gaśnie ale czuć, że szarpie. Proszę o pomoc we wstępnej diagnozie, jutro postaram się podpiąć pod VAGa.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Rozwiązał ktoś już ten problem? Jaka była przyczyna?  Bo mam podobny problem. Jak uruchomię silnik i zaczynam jechać to już czuć na 1 że przy 2tys już go coś blokuje i dusi, wbijam 2 jak dodaje delikatnie gaz to auto jedzie przekroczy 2. 5 tys obrotów, zaczyna za sobą zostawiać chmurę dymu, coś się odtyka i auto już jeździ normalnie. A gdy dodam szybko gaz na 2 biegu to potrafi zgadnąć i niereaguje na wwciskanie pedału gazu, dusi się i gaśnie. Ale zapala potem od szczala. Problem występuje po dłuższej chwili czekania. Parę godzin. Podpiolem kompa, zero błędów, jakie zrobić logi? 

z ruszania na 1 biegu ,tez było ok, sprobuje jeszcze zrobic jak bedzie problem

Edytowane przez szalonyharry