Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silniczek wycieraczek tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś rozebrałem silniczek wycieraczek w moim samochodzie i stwierdzam że regeneracja go nie ma sensu, a nie chce kupować używki bo może być w stanie podobnym do mojego i popracuje chwile i będzie znowu problem.

Jakiej firmy polecacie? Może ktoś już coś przerabiał. Sporo jest ofert w sklepach więc nie wrzucam linków tylko nazwy firm które sa dostepne:

• Qualite Parties, NTY itp - ok. 140 zł
  • Alanko - ok. 190 zł
  • topran - ok 250 zł
  • SKV - ok. 280 zł
  • VEMO - ok. 280 zł
  • FEBI  ok. 310 zł
  • Metzger - ok. 330 zł
  • JP Group - ok. 370 zł
  • VALEO, Meyle, Mapco - ok. 380 zł

W zasadzie na wszystkie będzie gwarancja więc na min. 2 lata powinien być spokój ale wolę spytac bo może któryś wyjątkowo  polecacie.  Z góry dziękuję.

Opublikowano

Nty odradzam. Założyłem kiedyś i żeby wyłączyć wycieraczke trzeba było użyć przedniego spryskiwacza i ukręciła się dysza spryskiwacza od pracy wycieraczki. Dobrze, że reklamacja była uznana.

Opublikowano

Miałem dokładnie to samo. Jedyne co pozostaje to przełożyć sam mechanizm z dyszą do starego silniczka. Wciąż rozwiązanie duuuuuużo tańsze jak kupno zestawu naprawczego.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedzi. 

Przełożenie mechanizmu...to będzie trudne. Oprócz tego że ukręciła się ta rurka od spryskiwaczy to tak wszystko zardzewiało w środku że raczej czarno widzę możliwość wykorzystania oprócz obudowy czegokolwiek innego u mnie. Dodatkowo ktoś chyba rozbierał nieudolnie bo jedna szczotka jest połamana i zastanawiam się czy gdzieś dostanę takie szczotki.

Dlatego myślę czy np. Febi itp nie będą OK?

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem w necie silniczek Boscha. Myślicie że będzie kicha z nim? Pozwolę sobie wrzucić link:

https://abcwycieraczki.pl/product-pol-87-Silnik-Wycieraczki-Bosch-Tyl-Audi-A4-Combi-do-2001.html

Bosch to chyba dobra firma i nie powinno być z nim problemu. Pasować też chyba powinien do mnie.

Opublikowano

W a3 wsadziłem boscha i jest elegancko. Cichutki i wszystko działa jak należy. Inne jest tylko położenie spoczynkowe wycieraczki ale kupiłem ramię od golfa V i jest ?

Opublikowano
  • Autor

No teraz patrzę po wpisaniu numerów tego silniczka że pasuje do Golfa, Bory itp. a Audi nie ma w spisie więc czemu w tym sklepie piszą że do Audi? No cóż...jak pasuje i tylko ramie do wymiany to chyba wezmę.

Napisz tylko czy ramię od Audi za długie/ za krótkie? Bo nie rozumiem tego że inna pozycja spoczynkowa. To może odrazu kupię w tym sklepie ramię i wycieraczkę jak tak jest, tylko widzę że też są dwa rodzaje...do HB i kombi...która?

Opublikowano

W a3 wycieraczka fabrycznie leży z lewej strony, a na tym silniczku co kupiłem to znajduje się po prawej. Wymiana ramienia nie jest konieczna ale po wymianie lepiej wygląda. Nie kojarzę jak jest umiejscowiona w a4 .

Ja kupowałem na alledrogo i jak nie będzie pasować to przecież masz 2 tygodnie na darmowy zwrot bez podania przyczyny :D

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

OK. Kumam. W A4 też z lewej leży

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj założyłem nowy silniczek. Zamówiłem Boscha i mam nadzieję że wytrzyma kolejne kilka lat ? Cena ok. 200 zł więc dużo lepsza niż "dedykowane" do A4, a różni się tak jak pisał przem8 tylko miejscem spoczynku wycieraczki. Mi to nie przeszkadza wogóle czy leży z lewej czy z prawej. Poniżej zdjęcia z numerem silniczka jakby ktoś pytał.

IMG_20190915_151436197.jpg

IMG_20190915_151454732.jpg

IMG_20190915_151517931.jpg