krzychu1234 Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Czesc. Mam pytanie odnosnie rozrozenia webasto. Na masce mam Hydronics II-sf, Diesel, 12V, 50W, 5kw, 2,5bar e1 00 0175, e1 03 4766 no i 8k0 010525A Na piecu mam praktycznie wszyskto to samo nawet e1 sie zgadza ale juz jest 8r0265105a No i oczywiscie na piecu mam jeszcze model D5S-F i tydzien rok 3609 ktory raczej by sie zgadzal z data produkcji (audi a5 2009) Teraz co jest jeszcze wiekszym znakiem zapytania, na tym piecu jest jeszcze taka jakby ala naklejka i tam jest juz 8K0 265( dalej nie da rady odczytac bo wytarte) Generalnie webasto nie bylo widziane w vcds, to je podlaczylem i wszystkie uklady na tej lini CAN zaczely swirowac. Okazalo sie po pomiarach ze te webasto nadaje na standardach 12/0 V, a CAN ma napiecia max 5V. Mogłbym mi ktos chociaz wytlumaczyc problem jakie wreszcie ja powinineme miec webasto ? Czy jest jakas roznica miedzy nimi ? Dodam ze nie mam systemu start stop, auto jest z 2009. Oczywiscie mozliwe ze jest to skladak, wiec i maska i piec moga byc wymienione. Tylko jesli maska byla by wymieniona to miala by plakietke ?Jesli webasto bylo by wymienione to mialo by identczny tydzien i rok jak auto ?No i jakim cudem na tym jednym webasto na glownej plakietce jest 8R0 a na tej dlugiej waskiej naklejce 8k0 ? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi