Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rdza na tłokach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postanowiłem wykręcić świece i zobaczyć jak wyglądają i ogólnie zajrzeć na tłok. Po przyświeceniu latarką widać rdze na 3 tłokach co nie jest chyba normalne. Na 1 tłoku od strony łańcucha jest cały czarny od nagaru.  Może mi powiedzieć czy mam się niepokoić?

Dodatkowo po podłączeniu komputera w każdym systemie mam błąd 65535 i nie da się go skasować.

Zdjęcie tłoka najbardziej podobne jakie udało mi się znaleźć :

Screenshot_2019-09-22 (2) Czyszczenie tłoków #Projekt POLEPSHATOR - YouTube(1).png

IMG_20190922_141107_1.jpg

IMG_20190922_141111_1.jpg

Edytowane przez Lomax211

Opublikowano
  • Autor

To może chociaż ktoś wie od czego w każdym systemie mam błąd 65535 i nie da się go skasować.  I czy żeby dostać się do sterownika silnika trzeba ściągać ramiona wycieraczek?

Opublikowano

Błąd 65535 to błąd wewnętrzny pamięci sterownika,pojawia się przy uszkodzeniu elektroniki sterownika,jego niewłaściwym kodowaniu lub przy uszkodzonym interfejsie/złych sterownikach. Ta ostatnia opcja u Ciebie najbardziej możliwa. Jest jeszcze możliwy problem zasilania-sterownik nie jest w stanie dokończyć self-testu przy spadkach napięcia i wywala taki błąd.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Skąd tam ma być rdza, tłoki w wodzie się poruszają? Pewnie jakiś osad z dodatków olejowych połączony z nagarem :P

Opublikowano
  • Autor
Teraz, przem8 napisał:

Skąd tam ma być rdza, tłoki w wodzie się poruszają? Pewnie jakiś osad z dodatków olejowych połączony z nagarem :P

To raczej wygląda tak jakby auto stało dłuższy czas (a mogło tak być bo auto kupiłem kilka miesięcy temu) i  złapało rdzę xD tak to wygląda i tylko na pierwszym czarno jak w piecu :D  Jutro znajdę moją kamerę endoskopową  i zrobię zdjęcie :P

Opublikowano

uszczelki dekla do wymiany, świece pływają w oleju..