Borys07 Opublikowano 22 Września 2019 Opublikowano 22 Września 2019 Witam dolozylem do mojej b7 ori webasto i mam nastepujacy problem po doczytaniu bledow w sterowniku mam blad ktory mowi ze mam nie zakodowany vin, na sieci pisza ze trzeba przyuczyc sterownik webasto pod nowy vin i mam pytanie jak wyglada ta procedura i jaki mam wpisac pin zeby skasowac blad??
wrclaguna Opublikowano 23 Września 2019 Opublikowano 23 Września 2019 Kanal 81 Dopasowanie w celu skasowania zapamiętanego w komputerze sterującym ogrzewania dodatkowego numeru nadwozia – Dopasowanie to należy przeprowadzić tylko wówczas, jeżeli np. komputer sterujący ogrzewania dodatkowego został zamontowany w innym samochodzie, aby skasować numer nadwozia zapamiętany w komputerze sterującym ogrzewania dodatkowego . W komputerze sterującym ogrzewania dodatkowego podczas włączania zapłonu numer nadwozia odbierany przez magistralę danych Komfort jest porównywany z numerem nadwozia zapamiętanym w komputerze sterującym ogrzewania dodatkowego . – Jeżeli w nowym komputerze sterującym nie jest zapamiętany numer nadwozia, zostanie on zapamiętany i tym samym zostanie ustanowione przyporządkowanie komputera sterującego do samochodu. – Jeżeli w komputerze sterującym ogrzewania dodatkowego zapamiętany jest inny numer nadwozia, następuje wpis w pamięci usterek.
Borys07 Opublikowano 23 Września 2019 Autor Opublikowano 23 Września 2019 zanim nauczylem piec vin to odpalil sie i nie wiem szczerze jak to zrobilem napewno nie pilotem bo go jeszcze nie mam mimo tego ze centralka zostala podlaczona, piec wtedy podczas odpalania zadymil jak cholera az myslalem ze cos sie stalo xd pochodzil chwile i zostal wylaczony byc moze wylaczylem go zaplonem bo ma dogrzewac silnik jak on niby pracuje przy odpowiedniej temperaturze od tamtej pory nie byl odpalany instalacja podlaczona i paliwo jedynie z calej instalacji zostal mi nie podlaczony czerowny cienki kabel i szczerze mowiac nie wiem gdzie powinnien byc podlaczony , nie posiadam oczywiscie tego zaworu o ktorym pisza w temacie a mam pod maska 2.0 tdi jak go odpalic na sile bez wzgledu na temperature????? jak nie mam pilota jak to zrobic,domyslam sie ze zadymil bo dawno nie byl odpalany i mial wysoko ustawione co2 na 175 czy cos takiego zamiast na 171
Borys07 Opublikowano 24 Września 2019 Autor Opublikowano 24 Września 2019 witam nowy update w temacie wiec tak caly czas mam blad 01408 under voltage w grupach mierzonych powinno mi pokazywac napiecie na baterii i napiecie podawane z ecu niestety tu mam same 0v i mam nie podlaczony jeden kabelek z pinu 9 taki cienki czerwony.. po podlaczeniu glownego plusa do pieca ,piec startuje ale tylko na chwile po czym sie wylacza i przez chwile dmuchawa w piecu pracuje i wylacza sie ma ktos jakis pomysl jak to ogarnac???? napiecie zakodowane w grupie 1 adaptacja mam 9138, po skasowaniu bledu blad powraca, czy ktos wie do czego powinnien byc podlaczony ten kabel z tego pinu i dlaczego mi pokazuje w programie same 0v mimo ze piec startuje na chwile po podlaczeniu zasilania
Borys07 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 witam mam maly problem z webasto dlaczego dzieje sie tak nie za kazdym razem ale jednak jak otworze auto z pilota otworze dzwi to czasami webasto samo sie potrafi wlaczyc nie robiac nic wystarczy ze poswietla sie ekraniki na liczniku i websto potrafi samo z siebie wystartowac czy mozna je jakos ustawic tak zeby sie nie wlaczalo bez wyraznego zyczenia?? troche jest to denerwujace gdy otwieram dzwi i chce pogrzebac w aucie a tu mi samo webasto startuje i zabiera mi z aku cennny prad nawet przy 12 stopniach na plusie, czy ktos juz sie z tym spotkal??
Rekomendowane odpowiedzi